lørdag 28. april 2007

PRIVATLIVETS FRED..

Forleden dag måtte jeg en tur på apoteket i et noe privat ærende…
Det jeg trengte var ikke reseptbelagt, så jeg stilte meg opp køen til selvplukk kassen…
Da det endelig ble min tur, ble jeg smilende oppfordret til å komme frem til disken, men kunden før meg var en eldre mann og det tok litt tid før han hadde fått alle pillene og småpengene med seg.
Apotekeren så spørrende på meg.
Jeg ble stående taus. Hadde ikke helt lyst til å dele mitt ærend med gud og hver mann.
Da jeg ble alene med den smilende apotekdamen, sa jeg med min laveste stemme:
- Jeg har fått noe kløe *kremt*… og skulle hatt noe for det....
- Klør det eller svir det?, brølte den før så hyggelige damen i hvit frakk…
Vel, brølte gjorde hun kanskje ikke akkurat, men det var slik jeg følte det. Unødvendig høylytt synes jeg at hun var.
Dessuten pustet nestemann i køen meg i nakken.
Jeg kremtet for å vinne litt tid, sendte et kaldt blikk over skulderen og hvisket at jo, det klødde nok mest.
- Ja, da er det nok en soppinfeksjon, sa den høyrøstede skrullen med hørsel som den syvende far i huset. Og for å fjerne enhver tvil om hvor denne soppen hadde grodd fast, geleidet hun meg bort til hyllen merket med ”intimhygiene”.
Jeg følte alle de andre kundenes blikk i ryggen… En lite kledelig rødme danset lett over kinnene mine.
Noen minutter senere stod jeg utenfor på fortauet med en liten pose i hånden og snappet etter luften.
Vel, jeg er kanskje prippen – i alle fall ganske sjenert. Men jeg mener at det burde da kunne gått an å få ha litt privatliv på apoteket også. Det er sikkert verre ting folk kjøper når de er innom der og det må de jo få lov til uten at hele nabolaget får vite om det…
Det hjelper lite med skillevegger mellom hver kasse der du får ut resepten din, når hele køen bak får med seg hva som skjer…
Det ligger en liten utfordring for apotekene her. Tenk på kundenes behov og ikke at lokalene skal se mest mulig moderne ut.
Neste gang jeg må på apoteket, tror jeg at jeg reiser utenbys… Bare for å være på den sikre siden….

7 kommentarer:

Marita Bk sa...

Vet du, jeg føler med deg. Det handler ikke om å være prippen heller, men som du sier: Privatlivets fred! Synes det er direkte uhøflig av betjeningen å bagatellisere lidelser sånn! Klag til apoteksjefen der og fortell hvordan du opplevde besøket og si at neste gang går du et annet sted. De lever av kundene sine apotekene også. Trøsteklem.

ohelene sa...

Takk for besøk og koselig helsing i bloggen. Den apotekhistoria er det nok dessverre veldig mange som kjenner seg igjen i. Ikkje tru det er mindre pinlig å stå bak alltid. eg kom bak ein mann som over disk prøvde å få hjelp med inkontinensutstyr som lekker...

Virtuella sa...

Jeg handler alltid på apoteket i nabokommunen, nettopp fordi de er så lite diskret som du forteller.

Tonemor sa...

Hei.
Takk for fin kommentar på hjemmesiden min. Den er litt "ødelagt" akkurat no. Jeg kom til å slette siden forrige uke ved en feil. Men, men...jeg bygger den opp igjen.
Her på vårt apotek har vi fått en tysk dame. Hun ber kunden bak om å trekke seg litt bakover, for dette er et personligt område. Det synes jeg er en bra innstilling nåe en ikke skal ha bare paracet.
Tonemor.

Lise sa...

Åå..du jeg husker dette fra da jeg bodde i Norge. Føler med deg.
Her jeg bor nå bruker apotekene to løsninger, noen apotek gjør det slik at resten av køen blir holdt på minimum 3 meters avstand fra personen som blir ekspedert. Og det står vaktpersonale ved køen som sørger for at nestemann i køen ikke kommer nær nok til å høre noe.
Andre apoteker har lydtette avlukker. Personlig må jeg si at jeg foretrekker apotekene som sørger for at resten av køen er så langt bak i lokalet at personene i køen ikke kan høre hva som blir sagt ved disken.

Sidsel sa...

Den der kommer fra lite profesjonell personale..Huff a meg..Er selv apotekteknikker,og dette er absolutt IKKE riktig håndtering*nope* Skjønner deg veldig godt,tror jeg hadde blitt små-sint jeg...Og du er ikke "prippen" (skjemmes på vegne av yrkesgruppen jeg *rødme*)

Monica Therese sa...

Makan til frekk kjerring!!! Det handler faktisk om privat livets fred...JEG ville ikke satt pris på om naboen visste hvor jeg "klødde,eller svei"...
Men over til hyggeligere ting (",)
Takk for titten,jeg kommer så gjerne igjen!! Ha en fin dag.