mandag 7. mai 2007

MAURBØLLEN

Jeg vil fortelle en litt underfundig historie fra virkeligheten… Ja, faktisk om min svoger...For en tid siden kjøpte han seg en tomt. Han ønsket å bygge seg et hus på denne eiendommen, men det var naturligvis en del grunnarbeid som måtte gjøres først. Mange trær skulle felles og kratt og annet buskkast fjernes.
På eiendommen oppdaget han en lei maurtue ...Ikke av de lille slaget, nei en skikkelig skysskaper...Her var gode råd dyre og han prøvde å finne ut en enkel måte å bli kvitt hele elendigheten på. Han fant frem søppelsekker og trillet frem biltilhengeren. Best å få udyrene bortkjørt til søppelfyllingen før de våknet for våren... Fire store svarte søppelsekker med tue fylte han. På vei til fyllingen ble han av en eller annen grunn rammet av dårlig samvittighet. Selv om det ”bare” var maur, så var det jo små levende vesen..Dess nærmere fyllingen han kom, dess sterkere gnagde den vonde følelsen inne i han. Til slutt bestemte han seg for at han ikke ville dumpe dem sammen med søppel og annen skitt. Et mye bedre sted skulle han finne til dem! Han tok landeveien fatt og kjørte milevis rundt til han fant "det rette" stedet. Langt inne på en skogsvei i en sydvendt skråning, danderte han innholdet fra de fire sekkene i en fin ny haug... Etterpå var han rimelig fornøyd med seg selv! Han hadde gitt et lite bidrag til en bedre verden. I alle fall for maurene..Vel historien kunne ha sluttet der, men det gjør den ikke!Etter noen uker oppdager han til sin store forbauselse at en ny maurtue har tatt form der han så grundig fjernet den gamle... Ja, det var faktisk utrolig hvor stor tue disse små skapningene hadde klart å bygge på den korte tiden.
Også denne gangen ble det en tur ut i ødemarken hvor de første maurene hadde funnet seg vel tilrette... Sikkert glade for nå å få besøk av etternølerne...

Nå venter vi alle i spenning om hva som skjer videre… Blir det flere flyttelass med maur tro?

7 kommentarer:

Lisa sa...

Ha ha!
Selv de barskeste mannfolk har en soft side også;-)

Guri sa...

Hehe det er nok ikke greit, verken å være mann eller maur da nei!

RedRobin sa...

Hehehe - virkelig en festlig historie!! Deilig å høre at mannen har en så myk side :o))

hobbyvenn sa...

Morsomt. Men maurene blir han nok ikke kvitt før han legger på salt eller noe annet middel. Maur kommer tilbake uansett hvis det ikke er lagt ut hindringer visstnok. Har nedatil opplevd å besøke et hus der maurene gikk gjennom veggen, stuen og via kjøkkenet og ut fordi huset var plassert der stien deres gikk... De som eide huset la ut salt der maurene kom inn, og etter en ukes tid var det slutt på maurbesøket....

Petunia sa...

Takk for det tipset.Det skal jeg teste ut i hagen. vil ikke legge ut maurkverk på grunn av kattene og pinnsvinet som tusler rundt der.

Virtuella sa...

Herlig historie!
Jeg må jo si at jeg ble veldig nyskjerrig nå, hadde maurene bygget ny tue der ute i skogen hvor han dumpet dem?

Hilde C. sa...

Herlig historie! Jeg leste engang at skulle man ha en sunn hage burde man legge til rette for maurene først. Det høres ut som din svoger har funnet seg et veldig sunt sted :-)