mandag 14. mai 2007

UT PÅ TUR - ALLTID SUR?


En perfekt dag for tur!

Yngste sønnen min er ikke det man kan kalle et turmenneske. Fra han var liten så har han protestert mot all form for søndagsturer uansett hva vi har lokket med. Vi har jo dradd han med oss, men vi kunne like gjerne tatt med gamle tante Olga på 94… Fremdriften hadde vært den samme. Han har gått med bremsene på og det har stort sett vært en lidelse for oss andre å ha han med.
Etter hundre meter pleier han å få vondt i ryggen. Etter noen meter til må han som oftest ha en pause… Og etter 300 meter er han” blitt svimmel i beina” – i følge han selv. Deretter er det kun gnål om å snu.
Det gamle ”kvikk lunsj trikset” har ikke bitt på han. Til det tror jeg at vi har for stor tilgang på sjokolade i hverdagen. Ikke da vi fikk hund heller ble turgåing noe mer lystbetont for han.
Det er ikke det at han er lat. Kanskje litt makelig anlagt, som sin far. (He he!)
Nei, jeg tror heller det at dette med tur ikke er helt hans greie.


Vann er hvis magisk for både to og firbente!

Jeg grublet litt på dette om hvordan vi skulle klare å lokke han med oss.
Og jeg tror vi har funnet løsningen.
Vi har gitt han et eget kamera!

Dit opp skal vi en dag!!!

På de siste turene vi har gått har han hoppet rundt oss og knipset bilder av alt på hans vei! Han ser ut som en engelsk setter på sporet av noe interessant.
Ikke et pip om at han vil hjem!
– Skal vi snu alt nå, var kommentaren fra han da vi var ved veis ende, og jeg trodde jeg hadde hørt feil! Jeg håper dette var trylleformelen for mange fine fjell og skogsturer fremover…


På vei hjem! Alle mann glade og fornøyde!

8 kommentarer:

GAWO sa...

Så herlige bilder og i tillegg en herlig historie. Er glad for at gutten har funnet ut at natur og tur hører sammen. Og at fotoapparatet må alltid få være med. God tur til dere alle.

RedRobin sa...

Haha, ja de søte små - plutselig overrasker de stort! :o)

Håper dere får mange flotte turer fremover nå da....hehe...

sipusa sa...

Hehe... håper det varer, krysser fingre for deg!!:-)

ajende sa...

Så moro at han plutselig fikk an aha opplevelse. Tur en så flott, og jeg syns unger skal få den lærdommen fra starten av.Jeg knipser også bilder nesten hver tur, ikke hver, for tar 1t hver dag.
Flott side du har.

Marianne G sa...

He-he... smart triks. Du skal se du har fostret en ny naturfotogtraf :-)

mettepia sa...

Så flott at dere har funnet en fin måte å minstemann interessert i å gå på tue. Bilder er jo så gøy for de kan han jo kose seg masse med når han kommer hjem. Ha en super 17.mai.

Mrs. Darcy sa...

Genial idé med eget kamera!! Tror jammen meg at jeg skal gjøre det samme...

Felisi sa...

Eget kamera, så smart! Vi har noen av den typen barn her i huset også nemlig, og 300-metersturer er ikke av de mest spennende for de voksne ihvertfall...