mandag 24. september 2007

Petunias kjøkken

Mange av bloggene jeg har vært innom i dag, hadde innlegg med matoppskrifter på diverse gode ting og jeg bestemte meg for å legge ut en god og lettlaget kakeoppskrift. Her i Bergen kaller vi det "Brødkake" mens rundt om i landet vil dere sikkert kjenne den igjen som krydderkake..
Uansett navn...ungene vil elske den!
BRØDKAKE
7,5 dl hvetemel
5 dl sukker
3 ts natron
4 ts kanel
5 dl kefir
100 g smeltet smør
Bland alt det tørre godt og rør så kefir og smeltet smør forsiktig inn til en smidig røre.
Røren helles i en liten langpanne og stekes på
200 grader C i 30 - 40 minutter
nederste rille.
Ankjøl kaken et par timer.
Glasur:
Melis (ca 1 pk)
Litt smeltet smør(et par ss)
Melk ( litt om gangen til glasuren er lett å smøre utover)
2 ts vaniljesukker
Bland litt smeltet smør og melk i melisen/vaniljesukker til den er lett å smøre utover kaken.
Pyntes med kakestø, seigemenn eller annet godteri.



15 kommentarer:

GAWO sa...

Nest etter skillingsboller er vel dette et godt kjennetegn for Bergen.
Fikk lyst til å lage kaken, men i dag må jeg ut i regn og vind og så blir det klubb og kos sammen med gode venninner. ...håper på en god kake da... :-)

Lena sa...

Krydderkake er mega-godt, takk for oppskrift! Så flott video du viste på forrige innlegg, stilig:-) Ha en fin uke!

9na sa...

Oi, det så jammen godt ut! (Lagrer oppskrifen...)

Anemone sa...

Som du frister...*sukk*

Jeg kjenner nå søthungeren komme over meg, nå som jag faktisk har lovt meg selv ikke å røre "tax-free" varene før til jul.

det spørs om det ikke blir en liten godbit når sønnen har sovnet :-)

Utfordringen er besvart.

åsemor sa...

Etter at jeg har tagget deg så jeg at jeg var forsent ute, men men .
Nå har jeg kost meg med fingersang, og deilig krydderkakeoppskrift, må prøves en dag :)
Ha ei fin uke :)

Berit sa...

Krydder-kake er kjemegodt både med og uten glasur.
Til forandreing kan du ha en ss kakao i glasure.
Jeg har også hatt bakedag i dag, gjærbakst.

Ida sa...

Sier som Anemone.
Du frister.... ;)

HildeS. sa...

Mmmm, dette såg skikkeleg godt ut.
Den må eg prøve på snarast mogeleg:)

betty sa...

Krydderkake er så godt oppsåret i tynne skiver til en kopp kaffe...Ungene vil helst ha dem i store terningsstykker med masse glasur og snop på!

Anonym sa...

Den så god ut. Så artig krem, den må jeg prøve en gang. Ha en fin høstdag, fra Naturglede.

Anonym sa...

Det er farlig å være innom blogger med sånne fristelser når man skal på Grete Roede senere i kveld..på veiing og vil være litt ekstra flink i dag.. Hilsen Marit

Catta sa...

mmmmmmmm! Den så goood ut! Spørs om jeg ikke må prøve den en gang :)

Sylvia sa...

Å...det er KANELKAKA mi, det. Samme oppskriften ser jeg. Den hever flott og holder seg fersk i dagesvis (...hvis det er noe igjen av den)
Grunnen til det er at natron reagerer med surmelken, og gir en reaksjon. Det samme gir varm melk og eddik....artige saker.
Jeg strør bare melis over min kake.

Linda sa...

Åja, brødkake husker jeg godt fra barndommen:)
Ble inspirert til å prøve å lage denne! Takk for alle de fine oppskriftene du har lagt ut.

Linda sa...

Brødkake var noe av det beste jeg fikk som barn!
Gjett om jeg skal prøve denne oppskriften...over jul :-)