tirsdag 29. januar 2008

De tre musketerer


I dag vil jeg vise noen bilder av kjæledyrene våre.

TODD


Todd er en skikkelig kosegutt. Han elsker å ligge på fanget, men når vi ikke har tid til han, så legger han seg borte ved varmepumpen. Den har han funnet ut er grei å bruke når han ha vært ute og blitt litt kald. På vinterstid legger kattene seg under varmepumpen og føner seg tørre når de kommer inn med digre snøklumper i pelsen. Før brukte de timevis på å bite og fjerne snøklumpene. Nå er de tørre på null komma null. Dessuten bor vi i Bergen, så man blir våt og kald av bare en bitteliten luftetur.Todd sin pels er veldig vanskelig å holde. Den tover seg og da må vi til barbereren og få ny frisyre. Denne gangen slapp han billig fra det. Bare litt kort ved halen. Men han ble skikkelig forkjølet etter på. Da var det greit med varmepumpen.


SILVERSilver er broren til Todd. Det er slik det går når man ikke klarer å velge kattunge. Det var tre stykker i kullet, men den ene var allerede lovet bort. Vi fikk kattungene gjennom dyrebeskyttelsen da de var tre måneder gamle. Silver sin pels er bløt som silke og tover seg ikke. Han er glad i kos han også, men liker helst å bestemme selv når det skal skje. Silver har selv utropt seg til Bulle sin katt.


JØLLE
De fleste som besøker bloggen min, kjenner nok denne karen her. Jølle er en kjempekosegutt og hadde han ikke vært så stor, så hadde han nok lagt på fanget han også. Han elsker å ligge i godstolen til far i huset når den er ledig - og siden det ikke er så ofte, så får han heller lov:)

Jølle er snart tre år og det er nok en overdrivelse å si at kattene var glade da han flyttet inn. De hadde levd herrens glade dager her og hadde full kontroll. Nå kom det inn et vesen som totalt manglet takt og tone, løp etter en ball og misbrukte plastikkdyr slik at de pep i tide og utide. I tillegg så siklet han når det kom mat på bordet, Vi kunne tydelig se at de lurte på hvor dyp det egentlig gikk an å synke... Bikkjemøkket! Det ble en del lusinger på Jølle det første halve året. Todden lot ikke sjangsen gå fra seg å gi Jølle en killevink. Han trengte ikke noen spesielt god grunn en gang. Men Jølle var godheten selv og hadde en utrolig ro med kattene. Det gikk seg til etter hvert. Men av dyrene er det fortsatt Todd som er sjefen. Hvis han er sulten, så er det han som spiser først. Selv om det er Jølle sin mat. Han kunne jo ha slukt hele katten i et jafs.
Jølle er en miks av Border Collie og Doberman/Rottweiler.

Jeg vet ikke om jeg kommer til å ha en så pass stor hund neste gang det blir aktuelt. Man blir ikke yngre med årene, men jeg vet at jeg alltid vil ha et eller annet kjæledyr.

10 kommentarer:

GAWO sa...

Riktig kos å se de fine dyrene dine. Det bringer fram gode minner fra den tiden da jeg også hadde både katt og hund. Den lille søte pusen min var sjefen i huset her også. Det er utrolig hvordan et sånt lite nurk kan ha full kontroll over en diger hund. Blir det en gang hund igjen så tror ikke jeg heller at jeg velger en på over 50 kg.

Josefine (HB) sa...

Flotte dyr dere har ! :)

Hobbygåsa sa...

Så koselig - og så fine bilder! Ja de dyrene tilpasser seg som regel hverandre ettersomtiden går, og det er ikke alltid den største som blir sjefen nei. Ha en fin kveld!

Beyla sa...

Pass godt på den nydelige hundegutten din.. man vet aldri når man mister dem, og det er så vondt at jeg mangler ord for det...

Berit sa...

Nydelige dyr du har. Men Silver såg nå litt streng ut da...
Her låner vi datteren sin katt og hund av og til slik at Laika har noen å leke med. Hadde jo aldri trodd at Laika kunne bli venn med en katt, men det gikk overraskende lett. Det er så artig når alle tre leker sammen. Hadde du sett hvordan Laika passet på den ene kattungen når pusen til datteren fikk et kull. Trodde først hun skulle spise den, fikk helt panikk, men nei hun slikket og slikket,slikket , og trodde visst det var hennes,stakkar. Merkelig så var det alltid den ene som fikk denne behandlingen hver gang.

Skulle gjerne hatt en katt også, men så reiser vi så mye på hytta og er redd den hadde blitt forvirret av all flyttingen.

Veldig kjekt å se dyrene dine iallefall.
Ha en fin kveld.

Ida sa...

En herlig gjeng! :)

HildeS. sa...

Det var ein herleg gjeng med flotte dyr.
Eg er nok mest kattemenneske, men din Jølle er eg ganske fascinert av.
Han ser berre så god og snill ut:)
Flotte kattar, og lang pels kan vere vanskeleg å halde fine, men barbering ser ut til å ordne det meste hos deg:)
Rasmus pusen er heilt glatthåra så det problemet har me ikkje.
Han elskar også og ligge framfor omnen når han kjem våt inn, men det vert til tider litt for varmt for han. Då akar han seg lengre og lengre bortover golvet:)
Ha ein fin onsdag;)

janne - kathrine sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
janne - kathrine sa...

Jeg har hatt både hund, katt, marsvin og undulater opp gjennom årene, men nå er det mange år siden det siste dyret takket for seg. Det hadde vært kos å ha en hund igjen, men når jeg tenker ekstra godt etter så savner jeg ikke det å måtte ut og gå tur i all slags vær og vind.
Er du sikker på at all denne treningen ikke er oppfyllelse av et aldri så lite nyttårsløfte? ;-)

organic-lizzi sa...

Fantastiske bilder og fortelling om dyrene dine..Det nederste bildet er ubetalelig..Skikkelig vakker og herlig gjeng med firbente du har:-)
Deilig dag & stooor klem fra Randi