lørdag 7. juni 2008

Fjellets vokter

På tide med et nytt Fotosafari innlegg og dere vil vel kanskje tro at jeg ser hunder over alt hvor jeg ferdes. I alle fall når et tidligere safaribidrag var dette. Men jeg gjør ikke det altså. Derimot kan man ikke unngå å legge merke til denne "statuen" på vei ned fra fjellet. Til og med Jølle ble litt mistenksom og trippet forventningsfullt mot noe som muligens kunne være en ny lekekamerat. Sant skal sies at vi hadde solen i øynene og det var drepende varmt. Det var nok han som ble mest skuffet. Jeg smilte fornøyd og trakk frem kameraet fortere enn min egen skygge... Noen kreative sjeler hadde satt denne steinen opp på høykant som en varde eller som jeg velger å kalle det: "en fjellets vokter". Jeg synes den er fantastisk fin.
P1180297
.

I found this “Statue” on my way down a hill. It looks so much like a dog and I had to take this shot!
I tought that it was looking after the montain. I named it “Mountain guard”.
"Photosafari"
The whole idea is to take pictues on your way. It can be of things you find unusual, nice, ugly, uniqu or scary. It can be theme that makes you feel something or makes you think of something specially or you just have to take exactly this picture.
Please share it with us!
*
Bli med på Fotosafari du også da! Her er det nesten ingen strenge regler eller faste dager å måtte publisere på. Du legger bare ut et bilde på bloggen din av noe du har snublet over på din vei og som du bare måtte ta bilde av. Hvis du skriver "Fotosafari" i emnefeltet på bloggen din, så blir det lettere for oss å finne frem også. Det eneste som forlanges er at bildet er ditt eller at en i familien/bekjent har tatt det og du har fått lov til å bruke det.
Hvis du vil, kan du bruke Fotosafarilogoen som jeg har laget. Og hvis du gir meg beskjed, så kan jeg henge linken din på listen sammen med de andre i safarigjengen.
Kjekt om du deler bildene dine med oss!
Ta en titt innom innlegg som allerede har lagt ut på Fotosafari og se hva vi har gjort:
The Safarigang so far:
9na
Anemone
Arne
Bea
Gawo
GundaM
Ida
Marit
Pernille
Petunia
Rune
.
***
Jeg har blitt tagget igjen. Denne gangen av 9na. Denne leken går ut på å svare på fem spørsmål:
1. Hva gjorde du for 10 år siden?
Da gikk jeg rundt gravid med Bulle. Jeg blir faktisk kvalm bare jeg tenker på det. Jeg var dårlig i 8 av 9 måneder da jeg gikk med han i magen. Med en jobb på helsestudio der store deler av oppgavene var å gå rundt og se sprek og opplagt ut og å være smilende og blid, så kan dere jo tenke dere hvordan dagene mine var. Jeg har ikke satt mine ben på s.a.t.s etter det for å si det slik.
2. Hva er 5 ting på gjøre listen din i dag?
Det er allerede blitt kvelden, så det er ikke noe særlig som gjøres. Men det er litt som kan nevnes om morgendagen: Bestige et fjell, flytte et stillas, beise litt, rydde i huset før ny uke og klippe plenen.
3. Snack jeg liker:
Stort sett liker jeg sjokolade. Men ikke all sjokolade. Er ikke så glad i den mørke. Ellers er seigemenn en favoritt, store fløtekarameller, big ben og diverse smågodt bare ikke sure ting. Men skal du sende noe til meg eller kommer overraskende på besøk, er nok det sikreste sjokolade. Tar du med en "Kosepose" fra Nidar, så er det en garantert suksess;)
4. Ting jeg ville gjøre dersom jeg var milliardær:
Jeg hadde tatt med meg familien og flyttet på et hotell et par måneder og latt håndtverkere, gartnere, interiørkonsulenter få nesten fritt spillerom her hjemme. Jeg tror faktisk ikke jeg ville ha kjøpt nytt hus og flyttet. Trives så alt for godt her. Jeg hadde bygget ny hytte på landet og gitt min mann en fet båt. Kjøpt ny bil og tatt sykkellappen. Kjøpt MCer til min mann og meg hadde jeg også gjort. At jeg hadde spandert stort på familien og venner er en selvfølge. Jeg hadde engasjert meg i diverse nødarbeid og gitt store bidrag til de hjelpeorganisasjonene som jeg følte gjorde mest for de nødrammede.
5. Steder jeg har bodd:
Jeg har faktisk bare bodd i Bergen, jeg...men jeg kan jo nevne sånn omtrent hvor jeg har vokst opp her da: Født i Fana, bodd nesten et år i Fyllingdalen, tilbake til Fana hvor jeg fortsatt bor.... Ellers har jeg bodd mange ferier på Kapp på Toten der min far er fra og så bor vi hver sommer på Fusa der hytten ligger.
Da var det gjort og jeg tror jeg bare sier at hvis det er noen som føler kallet til denne oppgaven, så knock yourself out!

14 kommentarer:

Tone sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tone sa...

Det er godt mulig eg kjem til å henge meg på.

GOD HELG!!!!!!!!!

Anemone sa...

Lager en oppfølging pronte...

Og du for et vakkert landskap :-)
Jeg har nesten krepert av varme i dag, men nå begynner det virkelig å bli bedre, og klokken nærmer seg 22. Ikke til å tro, slike tropiskae dager vi har hatt i det siste.

Vi på jobben ler oss skakke, for en kollega reiste til Tyrkia sist lørdag. Hun var så dritt lei været stakkar... Men du ser hva som skjedde ??? Vi har sendt smsèr og ertet hele uka. Ekkel, å da vet du. Og i kveld kom hun hjem... ja ja... sånn kan det gå. Men klart andre fordeler med sydentur også da, det må en ikke glemme.

Nei, nå skal innlegg ordnes, du inspirerer du Petunia.

Klem herfra.

Pernille's ting og tang sa...

For en hærlig varde. Ja gu, jeg skjønner godt at du knipsa den i en fei. Fikk ikke jølle markere på den. Det skulle jo han ha gjort. hi hi hi.

Trivelig å lese utfordringen din. Da blir en jo litt bedre "kjent" med deg:)
Men du, motorsykkelen muisunner jeg deg.
Tenk at gubben min solgte sin da jeg var ute på en reise. Da var jeg sur i noen minutter eller var det mnd'er. Hi hi.

Ha en koselig søndag, Petunia:)

Marie sa...

Dette ER verkeleg ein hund dette!
Koseleg å lese svara dine også.

Kanskje eg heng meg på fotosafarie. Greit når det ikkje skal publiserast på ein fast dag, då blir det så bindande. Eg får sjå etterkvar om eg får eit blinkskot.

Lukke til med hagen :)
Eg har ikkje ein einaste veranda eg. Det einaste eg har brukt pengar på i hagen er blommar og litt møbler, skulle gjerne hatt ein skikkeleg veranda, får det kanskje til eg blir pensjonist, hehe.

Ha ein strålande sommardag :)

9na sa...

For en stilig hundestatue... Jo, jeg tror du ser hunder over alt...Og Anemone, hun ser fyrrige menn overalt... Haha. Nå har jeg fikset etikett.

Ida sa...

Voff voff.
Stilig hund.
"Kooooooooosepooooooose"! ;)
Malin elsker den sangen og synger med til reklamen. ;)))
Deilig søndag til deg.
Nyt den før regnet kommer. Jeg MÅ snart klippe plenen..... Sukk. ;)

hobbyvenn sa...

Jeg ser tydelig en hund ja, men eldstejenta ser tydelig en hest... Må jo innrømme at etter hun indignert påpekte både mule og man så ser jeg hesten jeg også.. Man ser vel helst det man vil se, og hun ser hester alle steder. Fra Tysnes og hit tror jeg vi hørter Å-Å-Å, se den søte hesten! ca hundre ganger...

GAWO sa...

Så utrolig stilig. Hvor i all verden står den hunden? Den vokter jo over de syv blåner. Jeg må på jakt, for den vofsen der vil jeg møte.

Du er et rivjern til å jobbe
så jeg skjønner ikke
når du får tid til å blogge.

Guri meg, det rimte jo....

RuneE sa...

Nydelig bilde av "vokteren" - passelig for en "safari".

PS Ideen din er god - det blir mye stress med alle disse onsdager og fredager og jeg vet ikke hva. Dersom det ikke finnes noen regler i det hele tatt, så kan det jo være vanskelig å finne ut om noen har publisert! Jeg har et lite forslag som du kan tenke på: Hva med å opprette en egen blog ("Petunias Safari" eller noe slikt) og så la de som er interesserte være med der. Da vil alle kunne få beskjed når noen har lagt inn noe som de synes passer. Det finnes en del av disse og man kan styre både hvem som kan legge inn, hvem som kan kommentere (om noen), hvem som kan lese den etc etc.

Jeg kunne godt tenke meg å være med på noe slikt - er jo stadig på Foto-safari føler jeg.

GundaM sa...

Den var bare flott da!

Selv har ejg vært på hedemarken i helga og sittet i sofa sammen med to sibir malamutter tror jeg det var de het. Svære, digre hunder og veldig skeptisk på fremmede. Men en sovna i fanget på meg tilslutt og jeg sovna i sofaen jeg og;)

Lynn@ The Vintage Nest sa...

I think the rock looks like a dog too. Thank you for visiting my blog and leaving a sweet comment. ~ Lynn

Kelly sa...

Sit.
Stay.

It does indeed look like the dog is guarding the mountain!

RuneE sa...

Jeg har lagt inn mitt første bidarg til fotosafarien - håper du finner den brukbar. Emnefeltet er fylt ut, men vil foreløpig ikke vise (har ikke brukt dette tidligere), men jobber med saken. Dog synes det å virke ved søk.