lørdag 5. juli 2008

Frøken Markblomst 2008

Den kreative damen du finner på Moseplassen har nok en gang utlyst en kårng. Denne gangen gjelder konkurransen å kåre Frøken Markblomst. Jeg satt på hagegjerdet og fulgte med i kåringen av Frøken Stemor for litt siden, men denne gangen måtte jeg delta. Markblomster finner man jo over alt og siden min hage er mer utmark enn innmark, så var det mer mitt felt.
Reglene for konkurransen finner du her.
Etter cirka 30 sekunder i tenkeboksen, hadde jeg bestemt meg for hvem som skulle være min kandidat. Det var ikke så vanskelig. Denne blomsten er den vakreste og reneste jeg vet. Den er den andre blomsten som titter frem om våren og gir meg så mye glede der den står mellom råttent løv og snøflekker. Kjære dere alle, la meg presentere:
Frøken April Hvitveis
.
Frk M
.
Det latinske navnet på denne blomsten er Anemone Nemorosa. På norsk kjenner vi den som Hvitveis eller Hvitsymre. Siste del av navnet - veis betyr knopp, topp eller spire og endingen symre har med sommer å gjøre.
Årets første hvitveis sprer mye glede rundt omring. Det er et endelig bevis for at vinteren slipper taket og at varmere dager er i anmarsj. Den er vakker i all sin enkelhet og står for noe virkelig ekte.

14 kommentarer:

moseplassen sa...

hihihi, så festlig frøken :)

Anemone sa...

Du har så evinderlig rett. Anemone er vakker ja :-)))))
...men synd den står pen så kort tid..., visner fort vet du...som meg den der, blekner og mister sn spenst med en gang den kommer hus :-)

Flnk du har blitt til disse billedbehandligspogrammene da gitt, blir rent imponert jeg av dine ferdigheter !!

GundaM sa...

Åja, første tegn til sommer!!!

En verdig kandidat men du kunne jo tatt med den vakre hunden og da;-)

Sommerklem

Moseplassen sa...

(den blir nok nevnt i konkuransen den hundeblomsten, som en av flere outsidere/wanabees :D )

organic-lizzi sa...

Elsker hvitveis..og du hadde jo laget henne litt ekstra spenstig:-))
Millioner av tanker til Jølle..
Deilig søndag til deg& Stooor klem
fra Randi

lisa sa...

Søt;)

GundaM sa...

Her har fruen vært på fotosafari igjen;)
Stiv å støl i rumpe og lår kjenner jeg, min mann sier jeg må lufte meg litt oftere men du vet... Lat og masse andre prosjekter vet du ;)

aPe sa...

Hei hei. Så flott en Dame da!! Garantert en ener i konkurransen! God sommer til deg, og takk for at du er der!! :)

For The People sa...

:0) !!!! Sorry it took me so long to get back to you. I have had a crazy weekend. I really apreciate you support and readership of my place.

becky voyles sa...

Love this photo, Petunia!

Voz do meu Coração sa...

Their photos are spectacular, everything is beautiful and the colors wonderful, extraordinary picture of the sky blog, congratulations.

Hobbygåsa sa...

Nydelig hvitveis, det tok litt tid før jeg så hva som var annerledes. Følte liksom at noen smugtittet på meg hehe. Går det bra med Jølle? Stakkars, det kan ikke være lett å miste mandigheten med et par snitt... God sommer og god ferie til deg!

For The People sa...

Good Morning from Mississippi! Hope you have a great week. Keep up the good work here!

Marie sa...

Ja denne var orginal du :) Trur ikkje eg har sett akkurat denne på mine fototurar, hehe. Ei fin frøken er ho utan tvil :)