mandag 29. september 2008

Sovemedisin

Hvis du har problemer med å få sove om kveldene, kan jeg på det sterkeste anbefale deg denne boken her.
Anne Holt sin "1222" er søvndyssende kjedelig og totalt uinspirerende. Jeg har mistet hele lysten til å besøke Finse igjen der handlingen i denne boken forgår.
Ikke fordi det i historien er så veldig dårlig vær der oppe eller fordi det skjer drap på hotellet der. Nei, rett og slett på grunn av at Holt får denne høyfjellsperlen til å virke som det kjedeligste stedet på jord.
Jeg har slumret meg gjennom omlag 210 sider og det er ikke få kvelder min mann har hørt boken klaske i madrassen ved siden av hodet mitt fordi jeg har besvimt av kjedsommelighet.
I boken gjør Anne Holt et forsøk på å la oss komme litt inn under huden på Anne Wilhelmsen - ja, du vet hun politikvinnen som har vært hovedpersonen i Holts mye bedre bøker tidligere. Dette mislykkes hun totalt med og gjør bare handlingen enda mer uinteressant. Det blir for mye pjatt. Med denne boken på samvittigheten, så synes jeg at Anne Holt har havnet langt ute på viddene..... Men etter "Presidentens valg", så var hun jo egentlig på god vei.

Ikke forstår jeg hvordan denne boken havnet på nattbordet mitt. Det er vel en bokklubb bok jeg har glemt å avbestille. I alle fall må jeg ha vært totalt bevissløs i gjerningsøyeblikket.
Og hvis du lurere på hvorfor jeg ikke bare klapper boken igjen for godt og finner noe annet lesestoff, så kan jeg jo si det at jeg har litt problemer med å få sove om kveldene. Så lenge denne boken virker, så gjør den jo godt for noe.
Boken burde ikke gies ut på Pirat forlaget, men på blå resept.
Har du en kjedelig bok å anbefale meg til etterpå, så kan du jo legge igjen en kommentar under her.
zzzzzzz!

25 kommentarer:

Lemi sa...

hihi.. jaja kan ikke gjøre d godt alltid, ho trengte vel litt søvn sjøl og... litt kvile kanskje..

GundaM sa...

Jan Kjærstads bøker blir rost opp i skyene og jeg bare føler ejg må få med meg disse, men de er som sovemedisin for meg...Sorry Jan men jeg liker din svenske navnebror bedre ;0)Mr Guillou ;0)

Nå har du hele stigen i sin helhet inne hos meg, men ikke klatre i den nei....

Ivar Ivrig sa...

He he. Takk for advarselen :-)

Lindaen sa...

Gud bedre så vittig!!!
Da kjøper jeg altså ikke den boken.
Jeg sliter nemlig ikke med å få sove om kveldene. Sovner gjerne på sofaen og det er ikke uvanlig at jeg våkner der når vekkerklokken ringer!!

lisa sa...

Haha! Du kan få sagt det Petunia! Jeg har faktisk denne boken liggende klar i bokhaugen min. Fikk den i gave og nå angrer jeg på at jeg ikke byttet den. Haha! Kan gi de i gave til min bror som sliter med å få sove;)
(Kan legge ved dette innlegget her!)

Tone sa...

Ha ha, det der høyrest ut som då eg tvang meg gjennom Da Vinci-koden. Det er mi hittil verste litteratur oppleving. Trur eg skal halde meg unna denne Holt boka.

Petunia sa...

da Vinci koden. Å, jeg hadde glemt hvor utrolig kjedelig den var..

hobbyvenn sa...

Sovner som en stein jeg, både før og nå, men enkelte bøker hjelper nok på prosessen ja... Nå leser jeg første bok i triologien til Gunnar Stålesen. Igrunnen ganske grei, men innimellom -zzzz. Ha en fin høstferieuke enten du er på jobb eller hjemme.

GAWO sa...

Ta tak i et par av de andre bøkene til den godeste Anne også så tenker jeg du har sovemedisin til langt ut på nyåret. Det er lenge siden den dama har skrevet noe spenstig spør du meg.

Anemone sa...

Ha, nesten ikke til å tro, men gubben slengte den fra seg i går!!! Nei, dette gidder jeg ikke sa han også.

Les heller IKKE Frognerfitter. Bokmed myepublisitet rundr, men du så tam og intetsigende!!

Takke meg til kKrt Wallander, Henning Mankell, hatt en runde med ham på tv`n også jeg nå :-)

kari - carpe diem sa...

noe til deg, hos meg.

Anne-Berit sa...

Takk for advarselen.Godt å få vite hvilke bøker man ikke skal kjøpe.Ikke har jeg problemer med å få sove heller,så...Holder på med Unni Lindells siste,og den er ganske spennende,så den egner seg kanskje ikke som sovemiddel.Ha en fin tirsdag!

Anne-Berit sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Whoopsi Daisy sa...

"Statistikk for helse og sosialfagene" er heller ikke en bok som holder deg våken....Jeg lånte den på biblioteket og tilogmed biblotekaren viste medfølelse. Det sier vel litt!!!
Nå skal det sises at boken ikke ble lest. Bare å ha den som en bok på nattbordet for at jeg skulle kikke i den, ble for mye for meg!
Mvh
Whoopsi Daisy

Ida sa...

Enten kan vi andre bruke din bokanmeldelse som en advarsel, eller bruke den som sovemedisin vi også. ;)
Kjøper den uansett ikke nå nei. Hehe.
Lykke til med de siste sidene!

Det regnet godt her i går ja.
Det bøttet ned innimellom.
I dag ser det heldigvis bedre ut.
Vi skal på tur, og da er det fint med litt go`vær. :)

Fin dag til deg.
Klem.

sipusa sa...

Vel....jeg får vel hele bokelskerstanden på ryggen nå men hvis du vil ha en kjedeligere bok, test "Ulysses" av....ja, du vet sikkert hvem.....tro meg, jeg har lest "Helvete" av Dante på pur trass, men denne har jeg bare klart 14 sider av før ejg måtte gi opp og kaste den i veggen.....

(puh, herlig å banne litt i kjerka;-)

(jeg mistenker forresten at de som sier den er fantastisk sier det fordi den er så håpløs å komme seg igjennom at alle automatisk går ut fra at den er for intellektuell og bra for dem, men ingen vil innrømme å være "undermåls";-P)

(PPS: visste du at kona hans skal ha advart han og sag at "gjør du den boka lengre nå er det ingen som gidder å lese den"? Hehe, kvinner er smarte!)

Frk.Badegakk sa...

Aha! Jeg har ikke boka, og har vel egentlig ikke hatt den på noe slags venteliste av typen "den skal jeg lese, - en gang".
Godt å lese et innlegg i en blogg som ikke gir meg nok en bok å putte på den lista... Gudene skal vite at det er mange nok der fra før(!)

Jeg har ikke tenkt å anbefale en kjedelig bok, MEN, jeg har tenkt å anbefale tre vanvittig gode krimbøker, - nemlig bøkene til Stieg Larsson (som du forøvrig kan få til en billig penge om du melder deg inn i krimklubben.no (De bøkene du ikke velger som gratisbøker i innmeldinga får du til 39kr stk...) Ergo betalte jeg 39kr + porto for 3 mursteiner av noen bøker. Og leste de ut på en liten uke...

Men dette er ikke sovemedisin altså!

Marie sa...

Fristar ikkje å lese denne nei!

Trur eg kan telle på ei hand dei gongene eg sat meir enn fem minutt i hagestolen i sommar, hehe. Jobba fullt heile sommaren veit du, fritida brukte eg på kne mellom blomane og luka stort sett, hehe

Har du lese Drageløperen? Den er TOPP!!!

Ha ein fin dag :)

Marit - Som Mine Dager Er sa...

Anne Holt var en av mine favoritter til å begynne med. Men så skjedde det noe, og de siste bøkene hennes har jeg ikke vurdert å kjøpe engang. Og det har jeg gjort rett i, hører jeg.

Jeg har "lidd" meg gjennom mange og de verste må være:

- Jan Kjærstad. Han vet ikke hvor han skal sette punktum så jeg mister pusten etter side 5.
- Bienes hemmelige liv, var et langt kjedelig gjesp av en bok. Nei noe så dill ...
- Paulo Coelho Alkymisten. Zzzzz...

Jeg er visst kjerringa mot strømmen jeg. For DaVinci koden leste jeg på et blunk ... he he

Bra vi er forskjellige.

Men hva skulle vi gjort uten bøker, sier nå jeg. Akkurat nå leser jeg Beatles av Lars Saabye Kristensen. Den mannen er et geni når det gjelder fortellerkunst og jeg humrer og ler meg gjennom boka. Knall !!!

Håper reparatørene kommer og får fixa på varmepumpen. Jeg er ikke like tålmodig som deg, for jeg hadde ringt og purra etter to dager. Du får ringe i morgen og be dem på kaffe og boller, så har du dem på døra etter en halvtime ;-)

Ha en fin uke. Klem fra Marit

9na sa...

Hoi hoi... Jeg anbefaler ingen sovebøker jeg da, men Havets Katedral på lydbok er fengslende, jeg er hekta på middelalderens Barcelona men blir litt trist også..

Berit sa...

Helt enig, hun skriver ikke slik at det fenger meg iallefall!

Har tatt en aldri så liten pause i opp-pussingen hjemme, og dratt på hytta, men har med meg to malerier som må gjøres ferdig og en kjøkkenskapdør som skal motiv på.Dette MÅ være ferdig til helgen,skal rammes inn også, også leveres senest neste fredag!
Så arbeidsledig er jeg ikke akuratt.
Lørdag er det barnepass av mine tre barnebarn, foreldrene skal på konsert, Nazaret mf.

Og så er det hummerfisket, spennende... ut i morgon kl åtte!!

Ha en fin kveld og uke!

Catta sa...

Hihi! Skal se jeg ikke må kjøpe den boka (Jeg har sovet veldig uregelmessig etter ulykken, da jg sover når jeg er sliten. Hvilket som ikke er så lurt..)
Jeg tror jeg må anbefale Sinus 1T (matteboka mi) om du vil ha en rikelig dyp, utmattende søvn. For en spennende og langvarig "eventyrdrøm" bør du lese litt i Havets Katedral, skjønt det er vanskelig å bare lese litt, og vanskeligere å sovne etterpå. Uansett: Lykke til :D

Tusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen. Jeg har nok sutret litt vel mye i det siste fordi Teddy drar (beklager)...
Var helt vanvittig glad i det udyret, og det var tungt å dra til stallen i dag å finne boksen tom. Jeg ble fanget opp som forytter rimelig kjapt av en god venn som eier to hester; Erling og Framtid. Jeg begynte på Framtid i dag.
Jeg kan ikke nekte for at jeg stadig tok meg selv i å tenke på Teddy; "Hum, lurer på om 'den nye eieren' vet at man må vente med å skrape bakbeina til Teddy til hun slapper av i beinet og lar deg gjøre det" eller "Teddy liker å bli klødd akkuratt der" eller "Teddy er sterkere på høyere enn på venstrehånd".
Helt idiotisk, egentlig... Men likevel forferdelig vondt.
Jeg er så vanvittig glad i det dyret. Men ita est. Jeg visste jo hun ville reise og hun var jo ikke min, så bør vel egentlig være glad jeg fikk være så mye med henne framfor å sutre over at jeg ikke får ha henne mer.
Men nå prækker jeg meg helt bort! Beklager!!
Ha en fin kveld :)

HildeS. sa...

Hei på deg.

Hehe, nei da eg spyr ikkje, heldigvis.
Hmmm, kanskje eg skal lese denne boka du anbefaler for eg har litt problemer med å få sove om kveldane eg og. Det er ingenting som ei kjedeleg bok,hehe.
Eg lese mykje i periodar, men fenger ikkje boka etter ti sider så gidder eg ikkje lese ho.
Ha ei goe nått.

Pernille's ting og tang sa...

Takk for advarselen!
Godt den hjelper deg i vert fall. Har også søvnproblemer, men jeg skal finne på noe som ikke er fullt så kjedelig. Gørr kjedelige bøker holder meg våken i ren irritasjon;)

Håper du blir fort ferdig med den så den ikke irriterer så lenge;)

Natti natt og sov godt:)

Skautrollet sa...

Helt enig i at boka var et eneste langt gjesp. Var i grunnen fan av Anne Holt en stund, men akk nei. Det har gått over. Støtter de som mener Stig Larsson og Khaled Hosseini sine bøker er bra, "tusen strålende soler" som en klar ener.