tirsdag 25. november 2008

Med piggene ute...

I morgen er det meldt kraftig regn og mildvær her på min kant av landet. Det kan jo bli riktig så festlig siden vi har delvis is og snø rundt omkring på veier og fortau. Derfor har jeg i dag gått til innkjøp at brodder til skoene. Vel, de jeg kjøpte i dag, er til min mann siden han går til jobben hver morgen. Men jeg lurer på om jeg ikke skal gå til anskaffelse til meg selv også....
Det er jo litt underlig da å sitte her og ønske seg noe som min mormor brukte... Det er vel et tegn på at jeg begynner å bli voksen, fornuftig eller rett og slett bare gammel... En annen ting jeg husker med mormor, er brukken lårhals.... Og det ønsket jeg ikke i det hele tatt.

Jeg er blitt utfordret av HildeS og Pernille til å svare på noen spørsmål. Utfordringene fra disse to hyggelige damene var ganske lik, så jeg slo utfordringen sammen til en:

5
TING OM MEG
5 ting jeg liker:
Jeg liker å gå tur
å ta bilder
å blogge
å lage ting
å glede andre
5 ting jeg ikke liker:
Jeg liker ikke urett
sykehus
spisse albuer
slanger
lage mat
5 favoritter mat/drikke:
kaffe
tykk grovbrødskive med hvitost
bakte poteter
lammelår
kamillete
sjokoladekake
5 favoritter artist/musikk:
Metallica
Nickelback
Dire Straits
Audioslave
Aerosmith
Nå skulle jeg altså sendt denne videre til 5 stykker, men denne har jo gått rundt på bloggene en stund, så jeg sier heller at du som enda ikke har mottatt denne utfordringen: Værsågod!!!


Vinterøy
Mobilbilde tatt tidlig lørdag morgen. Jølle og jeg var på en liten joggetur og det hadde falt litt snø i løpet av natten. Ingen hadde gått der før oss den morgenen, så det var så herlig å bare løpe avgårde...

18 kommentarer:

Pernille sa...

Så flott at du tok utfordringen. Tusen takk:) Koselig å lese mer om deg. Men vet du hva? Jo, 15 av punktene dine er som om det skulle være meg!:) Skal si deg jeg ble paff no;)

Må bare få sagt at selv om jeg innbiller meg at jeg er 18, så har jeg brodder;) Hi hi hi. Løp å kjøp:)

Anemone sa...

Jøss allerede rukket å ta den du!!
Er vel ganske så like alle sammen, men jeg må nok vente her til sønnen kommer hejm, for har planer om å få litt hjelp til fotografering :-) Noe som irriterer den tenåringen noe grenseløst, men pytt pytt..

I dag har damen her hatt fri og snudd nesten hele huset på hodet. Ikke tenk ordet jul engang, for slike forberedelser er ikke helt opp i mitt hode ennå :-) her går det mer på rydding og nødvendig hygiene rundt om. rekker søren ta meg ikke gjøre meg ferdig på en plass før jeg nå begynne på igjen. Husarbeid er som å måkke snø der, intetsigende og unyttig... (noen overdrevet , men du skjønner sikkert hva jeg mener .-)

Brodder ja, har noen jeg også, men så går da jeg også vinterstid.
Ikke så kjekke ortopeder hos oss at jeg ofrer et bein for noen av dem!

Anne-Berit sa...

Den utfordringen har jeg også tatt i dag,gøy å lese dine svar.Vet du,det mobilbildet ditt er noe av det fineste jeg har sett på lenge,som et maleri.
Broddene er funnet fram her også,i tilfelle....

MajorogMeg sa...

Brodder er et tegn på at du begynner og bli voksen og fornuftig Petunia!! Det er nå det jeg sier til meg selv iallefall og jeg velger og tro det er slik. Jeg var over 37 når jeg begynte med lue også. Og nå skal jeg kjøpe brodder. De du hadde avbildet så veldig bra ut. Mora mi er 80 år og nekter og bruke brodder. Dårlig til beins er hun å. Da er det ikke alder det kommer an på gitt ;-)

GAWO sa...

Ifjor ved juletider, da jeg var hos min søster, var det is over alt og vi gikk med brodder hele gjengen. Ikke min mor, for hun mente at det var for eldre. Jeg flirer meg ihel. :-) Jeg synes det er en knall oppfinnelse. Og nå tror jeg at jeg kjøper så jeg har her i byn også. Idag var jeg i sentrum og der var det nesten umulig å gå normalt. Savnet brodder da. Jo, etter en viss alder slår fornuften inn (... på noen altså)

Det treet på øyen "vår" er et blikkfang. Og du klarte å få til et blinkskudd med mobilkamera. Altså, du trenger ikke speilreflekskamera til jul.

Så flink du har vært med utfordingen. Jeg henger godt etter. Ser at du har helt andre musikkinteresser enn meg. For å si det sånn så kjente jeg ikke gruppene en gang. Men det kan godt være at jeg like de godt :-)

Tofo sa...

Japp! Det er nok tegn på at du begynner å bli voksen, fornuftig og litt gammel! Hihi, kunne ikke dy meg siden du spurte.
Jeg har nettopp vært ute med Joey, og jeg kan love deg at du trenger brodder i morgen! (Min mormor brakk og lårhalsen!)

Kjekt å få vite litt mer om deg! ;)

Lindaen sa...

Flott at du har kjøpt deg pigger! Jeg skal ut å teste glattisen nå... Bildet fra Myrdalsvannet var nyydelig.
Lykke til på hålken i dag!!!

Marie sa...

Isbroddar må til! Eg var ute og gjekk i gårkveld då var eg glad eg hadde dei på. Mi mormor brekte lårhalsen på glattisen og eg vil ikkje ende opp som henne. Då eg kjøpte mine var det mest til store herresko der og dei måtte leite ei stund, "det er helst damer som kjøper ser du" fekk eg fortalt. Eg blir så stiv og støl om eg skal gå å spenne musklane og vere redd for å dette.

Bilde du har tatt med mobiltelefonen er eit verkeleg blinkskot! Nydeleg!

Ha ein fin dag :)
Eg skal vere på jobb halv ni i dag så no må eg springe!

RuneE sa...

Du har julekortet klart ser jeg!

Og broddene - de hadde jeg trengt da jeg var ute og gikk i går kveld og været slo om.

ArneA sa...

Brodder på high heals er ikke det mest sexy jeg vet, så det er ikke mye av slikt vinterutstyr her i huset. Men det finnes også en tupe "borrelås" flikker som er både lette å ta på og av når holka på fortauene i Oslo blir for utfordrense, og piggen bak er avslipt.

Tone sa...

Har jammen vært behov for pigg under skoa no, ja.
Skal tru om det har røke med nokre spisse albuar på glatta ;)

9na sa...

Du så vakkert bilde da... Herlig! Her er det bart enda, barfrost, og det er ok det, men for glatt å kjøre bil med sommerdekk så jeg er altså for tiden billøs og jogget til trening i dag og det var også glatt så kanskje brodder er tingen her også... Jo, det er nok et sikkert tegn på alderdommen som kommer det der... Haha! Altså må vi leve mens vi kan, husk det! Forresten kjente jeg meg godt igjen i listen din jeg også. Jeg skal blogge en liste i morgen eller noe sånt, jeg tenker...

lisa sa...

Jeg gikk rett på rattatta i dag, så jeg skulle nok hatt brodder på. Og her i by'n har jo kommunen gått ut og bøtelagt dem som ikke har brøytet og strødd fortauene. Det var faktisk på kommunen sin eienedom jeg falt og det er bare flaks at det ikke gikk med et haleben. Landet på vesken min!
Nå håper jeg all snøen har regnet bort til i morgen. Jeg skulle på trening i kveld, men den tror jeg at jeg bør stå over. Har skikkelig vondt.
En venninne av meg ringte for litt siden og fortalte at hun brakk håndleddet i morges da hun skulle levere i barnehagen (kommunal den også).
Nei, brodder er nok tingen. Hvis man konfrontere kommunen med disse tingene, kommer de nok bare til å vri seg unna og si at man skal være skodd for alle forhold.

swimzy sa...

jeg tar utfordringen jeg:-)

og såå nydelig bilde..:-)

GAWO sa...

Og jeg flirer like mye som deg. For nå må jeg tilbake her og oppklare en ting. Selvfølgelig har jeg hørt om Dire Strait. Har CDer av de opp og i mente. Yndlingsmusikk. Og jeg har så klart hørt om Metallica. Men jeg leste så fort hos deg og bet meg fast i de andre gruppene jeg ikke kjenner så godt eller har CDer av. Kanskje jeg skal sette på en gammel Dire Straits på full guffe akkurat nå! Ja det gjør jeg!

Som Mine Dager Er, sa...

Da vi var unge var det om å gjøre å være kuuuule. Nå har fornuften heldigvis fanget oss og med fornuften går man gjerne til innkjøp av brodder ved holkeføre. Heller det enn lårhalsbrudd - valget er enkelt.

Morsomt å bli bedre kjent med deg, selv om jeg vet mye om deg allerede.

Stillig mobilbilde. Hadde aldri gått på min mobil.

Klem fra Marit

Bjørg 47 sa...

Du verden for et lekkert bilde, vintermotiver er flott, og du må da ha en avansert mobil som kan ta så flotte bilder.
Brodder kjøpte jeg selv for et par år siden, siden jeg går i mørket om vinteren til en 'fjelltopp jeg har kjær' !!

Elisabeth sa...

Godagen!
Jeg ønsker meg faktisk brodder til jul, noe jeg tror jeg får. Jeg skal bruke de når jeg går på fjellet vinterstid. Av og til er det skummelt glatt.

Her har det regnet så kraftig at brannvesenet har et svare strev med å få tømme kjellere for vann.

PS! Det ligger noe til deg i Bloggen min.