lørdag 13. desember 2008

Kan man stole på nissen?

Det begynner å bli mistenkelig tomt i kakeboksen. Og selv om jeg har en del sirupsnipper på samvittigheten allerede, er det ikke jeg som har spist så mye..

Kakesmulespor på kjøkkenbenken er det også.

Tyven
Her ser det ut som det er noen som har svin på skogen....

Tatt på fersken
Jeg hadde mistanke til at det ikke var Rudolf gris alene som stod bak dette tyveriet. Kjøkkennissen har brukt nettene flittig til å tømme julekakelageret og i natt snek jeg meg opp og tok dem på fersken.

Drikkenisse
Men det var ikke råd å få et fornuftig ord ut av nissen. Han virket overstadig beruset. Satt bare der og hikket og gliste i skjegget. Skikkelig på en snurr...

Nissedram
Ha!
Det var det jeg visste! Han hadde vært å forsynt seg godt av akevitten også ,den kjeltringen.
Nei, nissen kan man ikke stole på.....

28 kommentarer:

Tofo sa...

-"Så e det påan igjen...påan igjen... påan igjen"... Hihi.
Godt å ha noen å skylde på!
Klem ;)

Anne-Berit sa...

Hehehe,du Petunia altså,for en fantasi du har.Litt uskikkelig den nissen din,men så har du også skrytt av de sirupssnippene dine,og han har nok fulgt godt med,den godeste nissen,fått den uskyldige grisen med på tyveriet har han også,hihi.Og du vet,når alkoholen renner inn,renner vettet ut,han har det sikkert ikke så godt i dag,så du får være litt snill med ham tross alt.
Ha en fantasifull lørdag,klem fra meg!

9na sa...

Jeg har mistanke om at to rudolfer som bor her driver med noe av det samme, derfor skal den ene settes bort i dag, så det blir littegrann igjen av kakene til jul.

MajorogMeg sa...

Hehehe..utrolig bra skrevet. Tydelig at "noen" sniker rundt ja. Som er veldig sulten på noe godt. Ha en flott lørdag med nissene dine.

Charlotte sa...

Ja ikke sant, makan til frekkhet. Ja de er ikke helt til å stole på de der. Men jeg må jo si at grisen ser mistenkelig ut han og..

Torsdag sa...

Hallo Petunia,
wonderful story.
We had the same problems til I became "Christmascake-securityman".
Now we konw where the cookies disappear.
christmascakes - minus 1kg
securityman - plus 1kg
julenisse - completely innocent
Hilser Hartmut

naturglede sa...

Såpass av en nisse? Driver han fortatt med nissestreker i voksen alder? Litt moro må han vel få lov til å ha da, når han deler så pent med grisen:)

Tina sa...

Hei Petunia! Nå har vi ledd godt av nissetyveriet...og skjønt hva det er som har foregått på kjøkkenet hjemme hos oss den siste uka. Krumkaker og verdens beste cookies har minket betraktelig i boksen, og smuler ligger igjen både her og der. Nei, nissen kan man ikke stole på!

jeg linker deg til på siden min, her var det kjekt å være!

Hilsen Tina i Stavanger ;)

Lisa sa...

Man kan ikke stole på noen og når det gjelder kaker...ikke seg selv heller;)
Artig innlegg, Petunia

mimouna sa...

Hehe, en god luring den nissen. Kakene så gode ut de, kanskje jeg må prøve den oppskriften en dag.

Elisabeth Augusta sa...

Jeg syns det var nissen vel unt. Han hadde sikkert tenkt å fri til Lucia og så måtte han drikke seg til mot. Og det er jo ikke lurt å drikke på tom mage, er det vel?

Anemone sa...

Jøssesen og min da gitt, der har noen vært på ferde ja, og mulig er det nissen :-)))) Du får trøste deg med at det blir fine pakker på deg i år da, for du er jo snill og gir nissen deilige kjeks og en liten knert ser jeg...

Her er nok en annen nisse du som har vært på ferde, en gammel nisse med lyse brun lue.... nærmere bestemt meg selv .-)))) Glad i marsipan og sjokolade da vet du, selv om marsipanen gir meg litt magetrøbbel... og lua ja!!!! Jo, arver klær av sønnen jeg skjønner du, som han vokser utav og ikke helt liker lenger, så nå går jeg rundt som en "fjortis" om dagen :-))) Har jo ikke råd selv når han skal ha klær...., igjen og igjen... Har du tips omnoe som kan lures i maten slik at han ikke vokser mer??? Blir helt blakka jeg gitt, og føttene, ikke snakk m føttene..., og sko!!!! Blir gal bare ved tanken.

RuneE sa...

Det med den akevitten hørtes interessant ut....

kate sa...

Å dæsken... det va det æ skjønte den lillejulaften da det forsvant 2 flaska vin fra kjøkkenet, og det va spor ute på altanen som bare forsvant i løse lufta.... og i tillegg va det masse smula på benken og en halvfull kakeboks med kromkaker...
Julenissen hawdde jommen fått med sæ Rudolf på røvertokt...... hi hi hi:)
Du skriv og laga fantastisk morsomme historier... herlige bilder også:)
Ps takk for den flotte kommentaren inne hos meg, sånt varmer:)
Klæm:)

Catta sa...

Du skal se det ikke var Rudolf som fikk han på ideen! Gode busser de der???

Takk for koselig kommentar, forresten! Det var egentlig just hvorfor jeg postet den stripa egentlig... Fordi Nasse våget å sette ord på behovet sitt, mener jeg...

Lindaen sa...

Til tross for at der ikke er en nisse i vår leilighet, har det samme skjedd her. Vi hadde en hel boks kransekake blandt annet, som nå er borte vekk...
Kan din nisse være innblandet på noe vis? Jeg ser jo at der er ingenting i veien med transportmiddelet!

kari - carpe diem sa...

Stol aldri på mann med rød lue!

Elisabeth sa...

Kreativ dame med god fantasi du, Petunia. Det er bra, det er noe av grunnen til at jeg må innom bloggen din nesten hver eneste dag!

Klem

Sylvia sa...

He he...her danses og festes det nok på bordet når dere sover!! men grisen burde passe seg, synes jeg, så ikke hun blir julekveldens hovedmåltid!!!!!
Herlige bilder, Petunia!

esnorway sa...

he he ja skal si du tok han på fersken jeg.

Berit sa...

Hahaha,ja en må passe på i disse tider,at det ikke blir tomt for hverken det ene eller andre, det er ikke verdt å komme dårlig ut med nissen!!!
Kos deg videre!!

Tone sa...

Ikkje rart dette Petunia.
Nissen har fått ein lang sesong no. Såvidt sommaren begynner å sleppe taket må han ut til folk.
Det er jo ikkje rart at han blir både sliten og tørst.

Nikoline sa...

Nei du,nissen skal ein ikkje stola mykje på... eg har nære slektningar til din nisse på kjøkkenet, svært mange likheitstrekk og sterke gener i den familien ser eg...
Ha ein fin søndag!
(eg har ikkje teke nokon av dei på fersken endå.. søv så tungt om natta,eg...)

MajorogMeg sa...

Takk for innlegg og link til din historie. Jeg lo høyt. Er det ikke morsomt å tenke tilbake på slike "teite" ting man har gjort i all usikkerhet? Har noen slike jeg å skal jeg si deg. Ha en fin kveld, klem fra Trondheim

GundaM sa...

Hihi, så artig du er ;0)

Og min erfaring er også at nissen...Nei, han kan en ikke stole på ;0)

KlemKlem

Therese ~ Fjellrosa sa...

Her sitter jeg med dundrende hodepine og en begynnende forkjølelse, men jaggu fikk jeg meg ikke en skikkelig god latter nå *ler* For et hærlig bilde med nissen på ryggen av grisen :D

Frk.Badegakk sa...

*ler og ler*

Monika sa...

Hehe - no fikk eg meg ein go latter tidlig ein morgen.
Du er så flinke til å finne på og ta bilder av det
Smil fra monika