mandag 22. desember 2008

Spikke, sage, lime, banke...pakke....

I går gjorde vi noe som vi egentlig ikke pleier å gjøre. Vi stålsatte oss og dro av gårde til Lagunen storsenter på søndagsåpent...
Der hadde alt annet som kan krype og gå i Bergen funnet veien til også.
Det hele er en lidelse...
Man kjører inn til Lagunen i kø, venter på ledig parkering i kø, står i kø i butikkene og kjører hjem i kø.
Det hele er ekstremsport - både for sarte sjeler - og for lommeboken.
Men mitt oppe i alt denne selvpåførte lidelsen, var det en ting som irriterte vettet av meg. Det er de butikkene som pakker inn alle gavene for kundene mens det er milelange køer av folk som gjerne vil betale og komme seg ut.
Gi dem en gaveeske eller henvis dem til pakkedisk som finnes på senteret!
Jeg tror både butikkene og vi som kunder er tjent med at folk får betalt fort og kommer seg ut av køen. Jeg liker ikke å pakke i gaver, men jeg hater enda mer å stå i kø.
Jeg er vanligvis ikke så grumpy... det er nok julestresset som har taket på meg. De siste årene har jeg begynt å føle meg mer og mer som "Grinchen" jo nærmere vi kommer julen... Før syntes jeg han bare var et gretten ufordragelig vesen... nå har jeg nesten begynt å like han...
Neste år skal jeg ha gavene ferdig lenge før vi setter desember på kalenderen.

Utdrag fra "spikke, sage, lime, banke" sangen fra Puttiputtiplott som en oppfordring til folk om å pakke gavene inn selv!

Når dagene mot jul lakker, må alt være klart som blekk.
Med merkelapp på alle pakker, i julenissens digre sekk.
Å pakke det er kjempe gøy.
Her er pakker på benker, bord og krakker,og på være en liten ledig flekk.
Pakke Pakke Pakke PakkePakke Pakke Pakke Pakke
Pakke Pakke Pakke PakkePakke Pakke Pakke Pakke
Pakke Pakke Pakke PakkePakke Pakke Pakke Pakke
Pakke Pakke Pakke PakkePakke Pakke Pakke Pakke Pakk
Nå må du pakke, pakk, pakk.
Si takk og si ja, og bli med oss å pakk!

20 kommentarer:

Koselig koselig sa...

jeg vil gjerne pakke inn selv jeg, fred og ro rundt bordet mitt med fin julemusikk. Så får pakkene heller bli som de blir. Jeg fikk pakka inn en liten sak i en butikk her om dagen, det var den styggeste innpakkinga jeg noensinne har sett! Æsj... jeg gadd ikke pakke om en gang!

Lemi sa...

Uæææææ!! ja e såå enig! e så altfor masse folk ute å går i disse dager! va å handla inn julematen på søndagsåpent igår, og vi va der nån min før d åpna, va allerede da masse folk utfor butikkdøra, som sto å trykka og ville inn.. huff.. va heldigvis ikke så mange flere som kom mens vi va der, og ungan va snill og grei t ei forandring. butikkgåing me dem bruke være veeelig slitsomt..

men no e æ no nesten i boks me alt da, litt småpjusk igjen..

go jul, kjære deg!

Charlotte sa...

Ja det er jo fint at de har tid til å pakke inn hvis det ikke er milelang kø. Men noen bruker jo så utroooolig lang tid!!
Da jeg gikk på handelsskolen, så lærte vi faktisk å pakke inn på tid. Nyttig.
Jeg kan heller få papir med hjem ja.
Ellers må jeg si du var flinkere enn meg til å kjøpe edelgran. Her kjøpt på HydroTexaco, forøvrig. En sur type. 500,- Jeg prøvde å prute, med argumentet om at han da umulig fikk solgt alle før jul alikevel. Men han mente at det var ikke noe problem nei. Og at de var håndklippet fra de var små. Ja-ja. Velger å tro på det. Men jeg må si i mitt forsvar at jeg aldri har hatt et så pent tre i hus da.

Anne-Berit sa...

Ja den sangen husker jeg,ungene hadde den plata,Per Asplin på sitt beste(verste),alt ettersom.
Skjønner akkurat hva du mener,køer er det verste jeg vet,får sånn klaustrofobi,svetten renner nedover ryggen,og irritasjonen er påtrengende,ikke noe for meg,nei.
Har sakt hvert år at jeg skulle være tidlig ferdig med julegavene,men hvert år er det det samme,desember kommer uten at en eneste julegave er kjøpt.Kanskje neste år......Ha en fin kveld!

Anemone sa...

Jo da, det der har vi snakket om ja...Og ikke et eneste kvinnemenneske i dette dalføret har vært så lite på butikk som meg disse dagene :-) Og det Petunia greier jeg med god planlegging og lister. Handlet til jul og kjøpte 3 julegaver på 40 min i ettermiddag :-) Jeg bare må vite hva jeg skal ha før jeg drar, for hater å gå å surre i dette kaoset.
Søndagsåpent var det her også, men da var jeg i skogen for å "finne meg sjæl"!!! Men var jeg der??? det er en litt annen sak...

Line sa...

Huff 6 huff seier eg berre...
Heldigvis ferdig med det meste som har med butikkar å gjere...
Berre innom for å ynskje deg ei fin jul og takke for hyggeleg bloggvennskap denne hausten:0)
Stor klem frå Line

Cathrines blogg sa...

Jeg kunne ikke sagt meg mer enig....Lagunen på en søndag før jul gir ikke akkurat den gode julestemning nei...
Nå er det over, roen begynner å senke seg, og med det ønsker jeg en god jul :o)

Lisa:) sa...

Jeg er i rute nå og det er nok også årets influensa. Sitter her i sofaen med feber og greier. Men huset er pyntet, pakkene er pakket inn (hjemme), mater er i hus. I morgen kommer famlien innom for gavebytte og så er resten opp til min kjære. Det er han som står for maten på selve dagen.
Så nå har jeg helt roen og trenger ikke å frykte at jeg skal bli syk før jeg er ferdig. Kanskje derfor jeg har blitt syk. Det er rart med det når man plutselig bare kan begynner å slappe av.
Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul nå siden jeg ikke vet hvordan tilstanden min er i morgen (hehe).
Klem fra meg

Steinbokkjen ;o) sa...

Snartur innom for å
Ynskja deg ei vidunderle hærle avslappande nyyydle God Jul og et fenomenalt Godt 2009!
Julaklem frå meg

Som Mine Dager Er, sa...

Åja, du vet å sette ord på det du, min gode Petunia. Det er et sant helv***. Hva er vitsen med å skape kø bak kassadisken ved å tilby å pakke inn julegavene? Hva er vitsen, når de aller fleste kan gå hjem og gjøre jobben selv?

Min kjære og jeg stablet bena under oss og kom oss ut i dag. Influensa-befengte kropper sto i kø for å kjøpe alt fra melk til poteter. Til slutt sto vi over en halv time i kø for å kunne betale haugen på handlevogna. Det var helt sykt! Og vi var totalt utslitt da vi kom hjem. Etter en times "time-out" måtte vi ta en real husvask, så nå føler jeg at julen begynner å ta form. Det-børjar-bli ...

Neste år skal jeg bestille influensa-vaksinen i god tid. Jeg ønsker overhodet ingen reprise på årets desember, som bare har stått i sykomens tegn.

Vi høres, Petunia. Ikke slit deg ut disse siste dagene.

Klem fra Marit

ArneA sa...

Da vi feirer kvelden hver for oss i år, ble gaver utdelt allerede lørdag.
Det er også en varient, og fruen var henrykt over sin nye MacBook 13,1"

Whoopsi Daisy sa...

Risikosport spørr du meg. Vi var ute akkurat klokken 14, rappet med oss det vi skulle og var hjemme til 14.30. Viså ut som et olja lyn der vi løp mellom hyllene.
Tusentakk for god hjelp med å legge ut filmen, hils til Bulle og takk også.
Nå skal jeg finne vaskefilla og julepynten. Jeg har store planer om å være ferdig med alt utenom treet til klokken 16. Da pynter vi treet sammen, spiser litt mat også legger jeg beina på bordet og uger inn JULEN...jeg kjenner det alt nå, jeg kommer til å sippe :o) That's me!
GOD JUL
fra
Whoopsi Daisy

Lena sa...

Ønsker deg og dine en riktig god jul!!

naturglede sa...

Ønsker deg en herlig julehelg med masse gøy. Et dryss av julesnø, gode tanker og en klem oversendes herved:))

MajorogMeg sa...

Er så innmari enig med deg vedr innpakking av gaver. Ifjor ble jeg så forbannet at jeg spurte høyt om ikke de kunne la vær å pakke inn?? Fikk til svar at de var pålagt og gjøre det hvis kundene ønsket det. Greit nok, mne da kan vel de helv...kundene drite i å få de pakket inn. Der er jeg konsekvent når betjeningen spør: send med meg papir, jeg pakker selv, så får du tatt unna køa her!!

Mrs. Darcy sa...

Så sant, så sant! Sverger til pakkedisk eller så pakker jeg inn hjemme.

Håper du og dine får ei riktig god jul, og et godt nytt år :)!

Koselig koselig sa...

Jeg ønsker deg og dine en riktig god jul! Håper du får alt du ønsker deg og mere til!
God jul fra Mette

GundaM sa...

Søndagsåpne butikker er pyton, ja alle butikker før jul men må man så må man...

Og du for et fantastisk flott bilde fra heisen under her, knall!!! Er egentlig ikke så begeistret for vinter og snø men nå ble jeg litt facinert her ;0)

Ønsker deg ei riktig fin,fin jul Petunia!

Juleklem fr ameg ;)

Berit sa...

Helt enig, pakke det kan vi gjøre selv.
Jeg hater å gå på kjøpesentre nå i juletiden, og må jeg, så går jeg tidelig, med engang de opner og kommer meg hjem tidlig.
Å sitte i bilkø er så kjedlig at det er til å sovne av...

Så nå håper jeg du har fått alt under kontroll, kan slappe av og nyte julefreden.

Ønsker deg og dine en flott julehelg!
Mange klemmer herfra.

nike shoes sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.