mandag 13. juli 2009

Urbant

Mandagstema Dagens ord hos Mandagstema er URBANT og det kan jo passe bra siden vi ikke har reist på hytten enda. Det ser ut som det blir bysommer på oss i år, men det kan jo være kos det også. Nå vil nok folk som bor i New York, London og Paris le hvis jeg påstår at Bergen er en storby… Ja, de vil kanskje ikke kalle det urbant en gang, men en litt over gjennomsnittet stor bygd. Men vi som bor her i lille Norge, har vel en litt annen målestokk på tingene…Urban Dette er skulpturen “Rød vind” som står utenfor Bergen billedgalleri. Noe mer urbant enn denne skal man kanskje lete lenge etter – selv i New York. Dette er ikke noen kunst som ville blitt satt opp i Bygde -Norge – selv om det for meg ser ut som restene etter en rød traktor.

Sommeren er en fin tid til å være turist i egen by. Blande seg med tyskere og japanere og se byen med andres øyne. Det er en yppelig mulighet til å gå på fotosafari og knipse bilder av alt det man finner på sin vei….1b

24 kommentarer:

Rimkogeren sa...

Selvfølgelig Bergen. Flotte urbane tolkninger:-)

Siw Aina sa...

Nydelige bilder av flotte Bergen. Vist er det gøy å leke turist i sin egen by. Jeg var med en venninne rundt på oppdagelsesferd her på øya vår i går, kjempe kjekt :)

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Ja, gå på fotosafari i egen by er veldig fint - da ser man byen med helt andre øyne. Flott tolkning - jeg synes Bergen er en stor by, jeg! Ha ei fin uke!

Sommertid sa...

Skulpturer kan jo være så mangt..og er enig at å være turist i egen by/land er ikke så gale å være nei..man oppdager stadig noe nytt og intressant.
Ha en fin urban sommeruke videre ;)

Gamleheksa sa...

Bergen er mer enn nok urban for meg. Flotte bilder. Det er artig å se byen gjennom kameralinsa, man ser ting på en ny måte.
Har vært i bursdag på Kapp i kveld vi da ;)

Anne sa...

Helt enig, turist i egen by er koselig det, en stresser ikke rundt på jakt etter ditten og datten.
En tar seg tid til å se ting en ellers bare haster forbi :-)

Fée sa...

Flotte Bergen!

Hilde S. sa...

Bergen er ein koseleg by med mykje kjekt å sjå på og gjere på.
Me hadde tenkt oss ein tur opp i sommar, men det er litt vanskeleg å finne ledige dagar, så kanskje det må bli til hausten heller:)
Flotte bilete og fin tolking av tema.
Ha ein fortsatt fin sommar.
Smil H

Charles Bjørnsen Ravndal sa...

Jeg aldri lei av å gå rundt i Bergen og selvfølgelig å leke turist eller hjelpe turister å finne frem rundt i byen.

Dagrun sa...

Turist i egen by er alltid gøy! Og når du deler bilder fra Bergen, så er det bare å lene seg tilbake og nyte. :D

Madame sa...

Dejlige tolkninger af vores svære mandagsopgave i denne uge ;-)

Landet på tværs sa...

Har været i Bergen for efterhånden mange år siden og husker det som en meget urban og civiliseret by, med en masse farvestrålende paraplyer, der gik op og i som et andet festfyrværkeri. Dejlig by og sjovt at være turist i egen by, som du skriver.

ArneA sa...

Det eneste jeg manglet var Cafelivet og trafikken. Det er Urbanismens paradis.

9na sa...

Så fin bildecollage du har laget da! Og jeg er enig, i tolkningen av skulpturen, den ser ut som restene av en rød traktor...

Linda sa...

Byen i vårt hjerte!

Har du brukt det nye fotoapparatet ditt? Sikkert gøy!

Anne-Lill sa...

Det er noen år siden jeg var i Bergen sist. Og disse bildene minner meg om at det snart er tid for et besøk i den byen igjen.

Anette sa...

Skønne billeder ;-)

MajorogMeg sa...

Flotte bilder fra Bergen:) Det er vel urbant vel!
Du har ikke bloggtørke ser jeg, mange flotte bilder og innlegg her. Jølle ser ut til å like bading ja:) Det gjør Major også men svømmer ikke uten at jeg er uti sjøen sammen med ham.
Takk for tipset vedr vepsen, det skal jeg prøve!
Kos deg videre med byferie og klem fra meg:)

Wenche sa...

Må innrømme at eg likar veldig godt å vere turist i Bergen:) Er kjekt å oppdage alt kva den byen kan by på, og det er ganske mykje:) Ha ein fin ferie!

Camilla :) sa...

SV: Det var en typisk "gutte-setning! ;)
Flott urban tolkning, det finnes så utrolig mange rester av røde traktorer og andre artige skulpturer rundt omkring i landet... :p

Lavynnia sa...

Hei,søte deg:) Du er tilgitt for tregheten din:)

Skjønner at det ikke alltid tiden strekker til, særlig nå om sommeren når man skal oppleve mest mulig sol, sommer og lyse kvelder!

Så slapp av, jeg tenkte ikke på det selv, jeg;)

Kram, og god bedring, Petunia!:)

RennyBA sa...

Storbyferie er flott når byen ikke er større enn bergen :-)

Min beste opplevelse var når vi besøkte byen sammen med svigermor fra usa.

Bjørg 47 sa...

Fin bildecollage, gleder meg til jeg kan mestre det, og attpåtil fra Bergen er jo flott, fordi jeg er 'halvt' bergenser !! Mange år siden min morfar ble borte, og har ikke vært i Bergen siden, men vi var der hver sommer i en årrekke, og kanskje jeg tar en tur igjen !!
Ha en ellers fin sommer, jeg nyter dine bilder, og fatter ikke at du har tid til å være så aktiv på bloggefronten hele sommeren !! Men, takk for at du er det !!

Ida sa...

Bergen by er akkurat passe stor.
Og det beste av alt,
Det finnes mange "skatter" der. :)
Det viser du her.