mandag 3. august 2009

Hva skal du ha til middag i dag?

Det evigvarende problemet; Middagsmat. Hva skal vi finne på i dag? Det er ikke lett å tilfredstille alle i en familie. Noen liker ditt og andre liker datt. Og så minstemann som ikke liker noenting hvis det heter middag.. Det er er nesten umulig å bestemme seg for noen når man stormer sulten gjennom butikken på vei hjem fra jobb. Akkurat da har man lyst på ALT – bare det går fort. Microfort. Vi har forsøkt å gjøre innkjøp til middagene lettere ved å ha faste ting til faste dager:


UKEPLAN

Mandag: Kylling/Pasta
Tirsdag: Fisk
Onsdag: Pizza/Salat
Torsdag: Fisk/Pasta
Fredag: Den store hamburger dagen! Store hamburgere i pitabrød med grøntfór etter eget ønske + chpis!!!
Lørdag: Taco, noe på grillen eller pizza hvis vi ikke har hatt det før i uken.
Søndag: God søndagsmiddag alt etter hvor mye tid vi har.

Men for all del. Ingen regel uten unntak. Så nå sitter jeg her da før jobb og lurer på hva jeg skal finne på i dag. Noen som kan hjelpe meg? Hva skal du ha til middag i dag? Gi meg et tips, en oppskrift - en link til noe som kan friste.


Jeg er deg evig takknemlig!


Middag


Alle bildene har jeg lånt fra Matprat.no

17 kommentarer:

naturglede sa...

Hei på deg! Middag? Tror jeg burde legge ut forslag på bloggen min jeg. Gøy med mat. Idag kan du ta fiskeboller for eksempel. Sprøstek en pakke bacon, stek en stor løk som er delt i skiver, så steker du fiskebollene. Legg baconet, løken og litt reker, pluss masse hakket kruspersille over det.Server med salat og grovt brød,eller blandede kokte grønnsaker, poteter, smeltet smør, eller hva med remulade? Lykke til!

Berit T sa...

Her blir det makrell og suppe, deilig, men kanskje ikke så populært der det er unger.

Gamleheksa sa...

Jeg er helt tom når det gjelder middags-ideer, jeg. Blir litt sånn hånd til munn nesten hver dag. Hvis vi ikke spiser borte da ;)

Liv sa...

Vi synes denne kyllinggryten er god. Det er en "kopi" av Toros Baligryte, men den blir mye bedre når du lager den fra bunnen selv. Jeg vet ikke hvor mye arbeid du legger i en hverdagsmiddag, her er det litt kutting, ellers er den grei, og kjempegod.
http://www.geocities.com/livdahlseng.ostebo/kyllinggrytemedkarri.htm
Lykke til!

TurboLotte sa...

Stek kjapt masse finhakket hvitløk og litt chili i olje i panna. Ta det av varmen så hvitløken ikke blir svidd.
Kok spaghetti. Bland...

Helt sinnsykt godt.

9na sa...

Middag ja, det er alltid vrient... Jeg lurer litt på den karrikyllingsaken til Liv, og har linket den og deg i mitt innlegg i dag.

Angelo sa...

Middagsmatproblemet løser jeg ved å lage en liste for den kommende uken hvor jeg skriver opp hver enkelt middag. Prøver jeg noe nytt skriver jeg opp hvor jeg finner oppskriften ved siden av. Listen lager jeg lørdagsformiddag. Samtidig skriver jeg opp en handleliste for alt jeg trenger til de planlagte middagene og ellers hva vi trenger den neste uken. Neste post på programmet blir så å handle inn alt vi trenger for en hel uke!! Hurra!! Ikke noen turer innom butikken etter jobb i uken som kommer (med mindre vi glemte å skrive opp tannpasta og vi plutselig blir tom for det, da :)) Dette systemet gjør at jeg kan tenke litt i sunnere baner når jeg tenker middager og vi er blitt kløppere til å lage raske, sunne måltider. Mannen min har de siste årene også innsett at dette er et system som får oss til å roe ned i hverdagen og kommer gjerne med innspill. Vi tar vare på de gamle listene for å kanskje finne tilbake til middager det er lenge siden vi har hatt.

Klem, Kristin :)

Lavynnia sa...

Jeg kunne jo foreslå en vegetargryterett;) Med masse deilige grønnsaker oppi... hihi.... :D

Jeg kan jo sende deg oppskrift på en fiskerett også, hvis du vil ha. Jeg vet ikke om jeg rekker det nå, skal snart ut, men lover å sende deg en e-post hvis du vil ha en spennende oppskrift på en fiskerett som tilogmed BARN liker!!!!

Ja, tro det eller ei, men den er RÅGOD!!

Joda, du vil vel ha den nå, men jeg rekker det ikke:(

:D Kram, og ha en fin tirsdag!

Tovepia sa...

Akkurat idag skal jeg ha reker;) Men her er noe som slår an hos de unge, jeg kaller det lettvintpizza:
To wrapin (slike store "lefser", finnes i fullkorn også), smør på ketchup eller tacosaus, legg skinkepålegg utover, ost på toppen, legg den andre wrapen over. Stekes i ovnen i ca 10 min. Serveres med salat. Kjempegodt og lettvint!! Ha en flott tirsdag!

Anne sa...

Interessert i husmannspost???

Melusine sa...

Akk, ja det er sannelig et alltid tilstedeværende problem og særlig når man er mange i familien, alltid noen som ikke er fornøyd! Velig lurt å lage en ukemeny og handle inn nødvendige ingredienser. Jeg setter meg ned med kokebok og en stor perm hvor jeg har samlet oppskrifter og finner ut hva som skal stå på middagsbordet til uken, deretter handles det inn slik at alt er klart. Har funnet mange spennende oppskrifter til nå, men i dag ble det stekt kyllingfilet, salat m/fetaost og ris. Veldig godt :)

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Heisann,
takk for koselig besøk hos meg i går :o)
Og så flink du er til å være røykfri da!Stå på¨videre!
Han nydelige Todd-gutten er akkurat make til den Kardemommepusen som skal få flytte inn hos oss om noen år...
Dersom du vil ha mat-tips,kan du titte på disse datoene på bloggen min:
21.febr.enkel og go hverdagsmat
26.febr.nydelig russisk laksesuppe,gjerne til helg
23.tilbehøret til den fyllte fisken her er enkel og go hverdagsmat
Lykke til!
Kjerstiklem

Catta sa...

Evig spørsmål det, ja... Tiger hadde visst planer om Rødstrupe filet, men Mamma var visst ikke helt enig... Så vi spiste karbonader, stekte poteter og salat alle sammen (også tiger) i stedet.

Trine ;) sa...

Hva med spinatwok? Enkelt og utrolig godt! Ta en titt i bloggen min for oppskrift: http://trineblogg.blogspot.com/2007/01/spinatwok.html

Turid sa...

Kjenner meg så igjen. Vi har begynt så smått å lage en plan for middag, er så lei av at guttungen klager på hva som skal være til middag. Nå skal vi bestemme litt alle :-) Et kjempeenkelt og raskt middagstips er: frosne pitabrød, tomatpure på tube, kjøttdeig, løk, ost og ellers hva en måtte ønske oppå etter ønske. Det var faktisk godt!

The single girl! sa...

Ja, jeg er jo bare meg selv så sånnsett kan jeg lage meg hva jeg vil ha alltid, men det er ikke så lett det heller... Må ha en masse fantasi når en ikke har noen å konfrontere med, men er også lettere når en ikke må styre med folk som hverken liker eller tåler ting! Men iansett, masse lykke til!!

Her blir det minuttbiff med favoritten spinat og rømme!! Yummi!!

Nissemann sa...

Min favoritt for tiden er greske gyros. Strilmet kyllingfilet stekes med krydder (f.eks. fajitaskrydder på pose, litt juks - men godt). Smør tsatsiki (beger fra Tine) på et pitabrød, legg oppå litt grønn salat, cherrytomater og rødløk - og kjøttet. Serveres med stekte potetbåter, evt pommes frites. Godt, sunt (?), enkelt og eksotisk.

Og sjokolade til dessert. Stratoskjeks er veldig godt...