mandag 21. september 2009

Favoritt

Mandagstema Favoritt er ordet på Mandagstema denne uken og jeg kunne ha skrevet side opp og side ned om sjokolade. Men siden det er mandag og dette er den første dagen i resten av mitt liv, så skal jeg ikke det. Skal ikke nevne sjokolade i det hele tatt. Jeg skal heller skrive litt om andre ting jeg liker. De er fine hver for seg, men også sammen: På oppfordringen om favoritt, velger jeg HØST og TUR! Jeg elsker høsten og jeg liker veldig godt å gå tur.

Stupebrett Det er ikke lengre mulig å nekte for at høsten er i anmarsj. Stupebrett og badestrender ligger øde og forlatt. Skjønt det har det vel kanskje gjort det meste av denne sommeren. Men høsten er en fin tid til å bruke til turgåing. Høstfjellet ligger der innbydende og roper velkommen. Høstfjell Hvem klarer å motstå dette? Min mann og jeg har i alle fall hatt et par fine turer denne helgen og jeg tar dere gjerne med for vi traff noen kjekke skapninger der oppe på fjellet. Eller kjekke og kjekke. Jølle synes ikke de er så veldig hyggelige. Men jeg må innrømme at de er kule!Geit 1Geit 2 På fjellet rett ovenfor oss, går det en flokk geiter. De er noen herlige skapninger! Ganske så folkevante og selskapsyke. Men hunder er de ikke så glade i! I alle fall ikke hunder som viser tydelig tegn på at de ikke er helt komfortabel med situasjonen. Jølle har litt dårlig erfaringer med sauer. For en stund siden var vi på tur samme sted og traff på en flokk sauer. I front av denne gjengen tronet et digert monster av en sau som det bare lyste autoritet av. Vi døpte han “Obersten" med en gang. Da vi nærmet oss, ble han bare stående å betrakte oss med smale øyne. Spesielt sendte han Jølle noen lange blikk med tydelig beskjed om å ikke finne på noe tull. Jølle var i bånd, men ble litt stresset av hele greien og oppførte seg hvis ikke slik Obersten ville. Plutselig sparket Obersten i bakken med forbenet, senket hodet og galopperte rett mot Jølle. Jølle smatt unna, men Obersten kom etter. Et kvast og høylytt “nei” fra meg, stagget den iltre ulldotten og vi kom oss litt på avstand. Min mann og jeg var ganske så lattermilde og Jølle tydelig flau og litt sjokkert etter hendelsen. Derfor er ikke hunden vår helt happy når geiter eller sauer ikke viker når vi kommer gående. I går hadde nok Jølle bestemt seg for å passe på flokken sin og da vi oppdaget geitene klarte han å presse frem ett høyt og lyst “Boff”! Det ble ikke godt mottatt og denne geietbukken her som reiste seg opp på bakbena la hodet på skakke og hev seg mot Jølle. Jeg klarte å stagge bukken med et dask på rompa og rolig stemme og vi fikk passere. Jølle gikk litt bak oss – sånn for sikkerhets skyld!!! Vi kunne ikke annet enn å døpe denne geietbukken for “Generalen”! Geit 5 Vi passerte også de tre bukkene Bruse, men de var bare snille og søte!

Geit 6 geit 3

Jeg synes fargene på denne geiten er så flotte! Se den raggen!

Danglebær 1Danglebær 3 Danglebær 2Jeg måtte jo bare knipse bilder av dette fantastisk flotte ferdigpyntede juletreet! Det hadde vært noe å ha i stuen på julaften, tenkte jeg! Men det var helt til min mann kalte dem “danglebær”….

Geit 7Mor og barn! Dagens flotteste smil fikk jeg av denne damen!!! Bare se her!

SukkertoppenNå jeg sitter her og lager dette innlegget, så slår det meg at jeg egentlig har kombinert flere av mine favoritt ting her. Det er høst, jeg har gått tur, truffet dyr, tatt bilder og blogget!

Det blir ikke bedre enn dette:)

Ps! Ta en titt på innlegget under her. På fredag starter det opp en ny runde med “ABC i ord og bilder”. Vil du være med så heng deg på!!!

36 kommentarer:

9na sa...

Så koselig innlegg da,og de geitene var kule altså. Jeg vurderer abc men er i tvil,det blir jo litt jobb da... Litt stress? Men må det være bilder eller kan det være ord, dikt, sånt no???

Madame sa...

Sikke nogle fantastiske billeder, du har taget! Ja høsten/efteråret er en skøn årstid.
Jeg er med på den Billed ABC på fredag og glæder mig :-)

JULIE K sa...

Rett og slett fantastiske bilder fra deg som vanlig. Ja høst og tur er noe jeg også liker utrolig godt. September er en av mibne favoritt mnd sammen med mai : )

Turid sa...

Flotte bilder og historie til! Ikke så ulikt mine favoritter, med unntak av dyr. Jeg ville nok ikke vært så modig som deg i møte med disse geitene. De kan jo bli ganske brå og voldsomme :-).

Marie sa...

Oi, for eit fantastisk vakkert innlegg! Me har same favorittar du og eg ser eg :) Vel nesten, eg er nok litt gladare i våren, men hausten er ikkje værst den heller :)

Klem

Anette sa...

Det er nogle fantastiske billeder. Sikke en smuk natur! Jeg glæder mig til ABC på fredag. God aften.

Koselig koselig sa...

Vet du hva, dette var helt herlig! Både fortelling om obersten og generalen og jølle, og bildene, juletrærne og geitene...

helt fantastisk Petunia!!!

Helt fantastis!

GAWO sa...

Alltid like moro å stikke innom her hos deg. Jeg liker naturen så godt som du sikkert vet så dermed blir jeg hengende rundt her hos deg i stedet for å oppdatere meg på allverdens interiørblogger. Jeg går kanskje glipp av hva som er in i de tusen hjem, men i stedet får jeg smil og latter og nydelige bilder - satt mesterlig sammen av en dyktig blogger og fotograf.

Malys krok sa...

Så utrolig vakkert! Du tar så fine bilder og forteller så levende at en kan se det hele for seg. vi har forresten gjort samme erfaringer som dere med sau som går på, og tramper. De skal vel beskytte sine. Høsttur er jo virkelig en favoritt! Takk for kommenaren.

Har lest innlegget under og kan si at jeg er en av dem som blir med i andre runde og. ABC-leken er artig, så den vil jeg ikke gå glipp av. Takk for "videre drift". :)
-Margit-

Marten sa...

Nydelige bilder du tar altså!

Siw Aina sa...

Dangelbær han lissom *pøyf*
Nyderlig var det, naturens egen juletrepynt! Fniser litt av Jølle da, men du kan hilse han å si at at jeg deler hans skepsis til de med "horn" *fnis*

Ida sa...

Fine favoritter!
Flotte bilder og stemninger! :)))

naturglede sa...

Herlige bilder av høsten og geitene. Stakkars hund, han føler seg nok like usikker som meg når det kommer en geitebukk. Det som han så på de trærne, var grankongler det.Han trenger nok litt undervisning? Danglebær er da noe helt annet:)

linsky sa...

Haha, så søte, morsomme og dumme geiter ser ut!
Mange kjempeflotte bilder! :-D

Melusine sa...

Ja, høsten er en vidunderlig årstid, noe du til de grader har fått frem i bildene dine her! Så fint å få kombinert flere favoritter på én gang :)

Anne-Berit sa...

Nydelige bilder Petunia.Høsten er en flott tid,med sine fantastiske farver og klare luft(når det ikke regner som det gjør her for tia).
Flotte bilder av geitene også.
Ha en fin kveld:o)

ElinsPhoto sa...

Tack, vad glad jag blir :)
Vilka underbar bilder, getterna var ju väldigt söta!

ninabakke sa...

Du har jo så masse flotte bilder! :)

Jeg skal heller ikke nevne sjokolade selvom jeg er veldig glad i det, veldig veldig...

Høst og turer er jeg veldig glad i da :)

billedmager sa...

Hej Petunia!
Det er nogle meget flotte billeder du har lagt på, som viser at høsten er din favorit. Jeg enig med dig i, at det er en fantatisk årstid.

Tovepia sa...

Utrolig flotte bilder av dine favoritter;)
Geitene var jo direkte fotogene:D
Flotte farger kan denne årstiden ihvertfall by på;)
Ha ei fin uke videre og klem;)

storyteller sa...

What absolutely beautiful and delightful views in your Monday post! Thanks so much for sharing and for visiting Sacred Ruminations over the weekend while I was away from my computer. I'm catching up today. Hope you have a lovely week.
Hugs and blessings,

Rune (Bildebloggen) sa...

Nå kan vi ikke fornekte høsten lenger, den er her, og den er nydelig vist fram Petunia. Flotte bilder og en koselig post :)

Donald sa...

Hvor er det skønne billeder! Jeg elsker billedet af vippen (udsprings-bræt) over vandet :-)

Sister Bonde sa...

Pragtfulde billeder og flotte favoritter.

Anne sa...

DETTE er pinadø noe annet en London ja!!, og jammen ta meg bede også spør du meg :-))) ta meg med!!!!!

Utrolig vakre bilder min venn.

Linda sa...

Fantastisk nydelige bilder du har tatt, igjen! Jeg likte alle, men det var noe spesielt med det der alt gjenspeiler seg i vannet! Veldig godt motiv! De geitene så jo kjempesnille ut! Nommin!

Jeg elsker å gå på tur og gleder meg til jeg blir frisk igjen av denne forkjølelsen, så jeg orker å gå på fjellet igjen! Med høsten kommer ofte virus også, dessverre...

Maria Berg sa...

Det hade varit härligt att följa med ut på en tur, MB

drengen sa...

Heisan Petunia!
Kjempeflott innlegg du har her, høsten er en nydelig tid! Her på gården er det nå vi høster det vi sådde i fjor vinter. Vi har nå hatt tre helger til fjells med sauesanking og for noen dager siden plukket vi ut dem som skal bli "julematen". Her hos oss slakter vi lokalt og selger lokalt, heldigvis!
Men jeg må nok "arrestere" deg pitte litt... Den store sauen du forteller om var nok en hun ikke han. Hannen/væren får ikke være med flokken når han har passert 6 måneder, da går nok de på eget beite - helst borte fra folk og turområder. Så det var nok "fru Obersten" du traff på, og når de skal forsvare flokken sin kan de være like ille som en vær! Er redd det samme gjelder for Generalen. Men det var artige navn du har funnet på! Og bildene dine er fantastiske!!

PS; jeg håper på bedre tid etterhvert slik at jeg kan være med på ABC'en. Blogging har det ikke vært tid til de siste ukene.

Evami sa...

Så fantastiske bilder:) Og få så mange av sine favoritter på en gang må jo bare være helt herlig:)
Digger de geite bildene da:)SÅ nære og detaljrike:)
Og tihi,hvem vil ha dangelbær på juletreet sitt:)
Ha en fortsatt strålende dag:)

Line sa...

Mange flotte bilder, Petunia...
men det øverste var heilt
spesielt:0)
Har noko til deg inne hos meg!!

Gamleheksa sa...

Så fine bilder. Jeg liker egentlig høsten, men den hersens vinteren er ikke så langt unna og det liker jeg ikke.
Selv om vi hadde det storartet i helga, så savnet vi deg og flere til, men sånn er det bare. Det passer ikke for alle. For min del som ikke tåler så mye styr passet det jo bra, men noen hyggelige damer til kunne jeg tålt. Kanskje skjer det noe i Bergen igjen, så er det lettere for flere.

Mokomoko sa...

Flott innlegg og artige geitebilder.

Gittemay sa...

WOW!! Sikke nogle billeder. Kender godt fjellet/stedet - der har vi været mange gange, når vi besøger familien udenfor Bergen. Og der ER smukt.

KH Gittemay

Qehenne sa...

Du tar så mange flotte bilder Petunia.Spesielt det første bilde, det utstråler så ro!
Tydelig at det har vært ekorn på konglene, det var ikke mye mat igjen på de:-) Er alle tatt med det nye kameraet ditt?

Hilde S. sa...

For nokre fantastiske bilete, både av naturen og ikkje minst av geitene.
Herlege dyr:)
Du lurte på fuglehuset,
og det skal kunne vere ute ja.

Lurer på om eg skal hive meg med på ABC, men eg har ein tendens til å dette av etter ei stund, så eg får tenke litt på det.
Ha ein fin dag.
Smil H

Brit-Elin sa...

jeg har sagt det før, men jeg må si det igjen. du tar utrolig gode bilder! det er virkelig hyggelig å lese bloggen din og se de flotte bildene du tar:)