søndag 4. oktober 2009

Hei, jeg er Petunia!!

Petunia Det har kommet mange nye lesere innom her på bloggen min etter at jeg begynte med “ABC i ord og bilder”, så jeg tenkte at det kanskje var på tide på lage en liten presentasjon av meg selv, bloggen min og dem jeg som oftest skriver om her. Bulle og Jølle nevnes om hverandre og det er ikke lett å vite hvem som er sønn og hvem som er hunden.

Jeg er altså Petunia, kvinne født i 1965, gift med “Ludvig” og bor i Bergen som dere som er med på ABC leken ikke kan ha unngått å få med dere. Jeg har to sønner; “Knuds” på 21 som flyttet ut for snart et år siden og “Bulle” på snart 11 som truer med å bo hjemme i alle fall til han er 30! Jeg har også en stedatter på 18, “Kissa”, som også bor her hos  oss. Vi har tre Ludvig kjæledyr. Kattene Todd og Silver kom til oss for snart 9 år siden. De er  brødre og vi hentet dem hos dyrebeskyttelses da de var 3 måneder gamle. Vi skulle egentlig bare ha en katt, men syntes så synd på  den som ble igjen alene, at vi tok med oss begge, Vi har ikke angret en dag på det! Jølle er hunden vår. En glad fyr på 4 ½ år som vi også fikk via omplassering. Han er en blanding mellom Border Collie, Dobermann og Rottweiler. Aldri en kjedelig dag med denne gledessprederen i huset! Jølle er faktisk en blodgiverhund og han har vært med å redde et par hunder. Det er greit med en hund som elsker å gå til dyrlegen og selv om det ikke er så kjekt å bli stukket, så oppveier all kosen han får av de ansatte på dyrehospitalet for sprøyter og det som ekkelt er. 

                                                                                                               Knuds                    Jeg begynte å blogge for litt over 2 år siden. Meningen var da at bloggen skulle være litt  sånn strikke/hobby greie, men jeg forstod fort at dette tok en litt annen vei. Jeg innså det at en blogg uten bilder, kan oppfattes som en litt kjedelig blogg og det er jo begrenset hvor mye bilder man kan låne rundt på nettet. Man trenger å ta egne  bilder.  Slikt ble min interesse for å fotografere vekket og strikkepinner og annen hobby er lagt på hyllen for en stund. Jeg er ikke noe proff fotograf, men håper å lære mens jeg holder på. Jeg er kanskje mer opptatt av selve motivet enn at bildet skal være skarpt og alt skal være så veldig teknisk riktig.

Jeg er glad i å gå tur i skog og mark og dette bærer nok bloggen min preg av. De fleste 3980175738_c5dde3e421_o[1] bildene her inne er tatt med et gammelt Panasonic DMC – FZ3. Til jul fikk jeg meg et lite og  hendig pocketkamera, Panasonic DMC – TZ5, som jeg bare elsker. Det tar ganske så gode bilder, er lett å bruke og kjempe greit å putte i lommen. I sommer kjøpte jeg meg et Nikon D90 speilreflekskamera som jeg holder på å prøve meg frem med. Mye å sette seg inn i, men det kommer nok til å bli hovedkameraet mitt fremover:)

Mine store prosjekter her på bloggen er ABC i ord og bilder og Fotosafari. Det første er en  bokstavlek der jeg hver uke legger ut en bokstav hvor de som ønsker det lager et innlegg på  sin egen blogg hvor de publiserer bilder og skriver litt om den aktuelle bokstaven. Hvor mye man skriver, er opp til hver enkel. Det holder å legge ut et bilde og bare kort fortelle Bulle om tankene man hadde med akkurat dette bildet og hvorfor det representerer ukens bokstav. Ønsker du å lese mer eller være med på dette, kan du gå inn her.

Fotosafari var det første jeg begynte med og den  har nok lidd litt under det at ABC’n tar så mye av min tid. Jeg beklager dette. Tanken bak Fotosafari er at når man liker å ta bilder, så får man ofte blinkskudd som man vanskelig finner plass til i bloggen sin. Da kan man legge ut bildet under etiketten “Fotosafari” og bruke logoen (som du finner her i høyre marg). Noen eksempler på hva Fotosafari er, kan du se ved å lese disse innleggene her. Der finner du også en veiledning om du vil være med! Jeg lover at jeg skal komme sterkere tilbake med Fotosafari senere.

SilverJølle  Todd

Jeg heter naturligvis ikke Petunia virkeligheten, men det er et “nickname” jeg bestemte meg for etter å ha besøkt en nettside der man kunne skrive inn sitt eget navn og så får man vite hva ens hobbit navn ville være. Vel, dette var litt om meg og mitt. Jeg håper at du forstår litt bedre hvem jeg skriver om her inne:) Mine familiemedlemmer bortsett fra dyrene har også fått kallenavn. Jeg liker det best slik!

30 kommentarer:

Kriztella sa...

Så gøy å lese om deg :)

Sara sa...

Nydelige kjæledyr :D Elsker katter og hunder :)

RennyBA's Terella sa...

Fint å bli litt bedre kjent med deg Petunia og jammen har to år gått fort og bloggen din blitt mer og mer spennende.

Det er litt med meg som med det når det gjelder fotografering. Jeg skriver mest om dagliglivet på engelsk (for å nå et større publikum) og begynte å "dokumentere" med å knipse med mobilen. Etterhvert har fotojakten blitt endel av bloggingen selv om jeg fortsatt betrakter meg som amatør - der også :-)

karna sa...

Gøy å lese om deg, har vært innom deg mange ganger uten å være flink til å legge igjen spor. Var veldig glad for å komme med på ABC denne gangen, og jeg har blitt mer og mer venner med mitt enkle kamera. Når det gjelder min blogg måtte jeg vurdere litt om jeg skulle fortsette, det litt for lite å skrive om et par sokker en gang i mnd. Og jeg synes det morsomt å se bilder og lese litt historie/tanker bak. Ha en fortsatt fin søndag.

MajorogMeg sa...

Utrolig trivelig innlegg Petunia:) Flott å lese. Dere er en fin gjeng, både 2 og 4-bente:)
Skal se om jeg hiver meg på ABC etter hvert jeg også.
Fortsatt god søndag til deg og resten av gjengen:)
Klem:)

TurboLotte sa...

Koselig å lese om deg. Jeg har fulgt deg ganske lenge nå. Ca 1 år minst. Og du er en kjempeinspirasjon. :-D

Anette sa...

Dejligt at læse lidt om dig og din familie.

Randi's Tanker sa...

Fin presentasjon av storfamilien!

Ha fortsatt en fin søndag ;-)

Camilla :) sa...

Så koselig å lese om deg og dine, har lest litt før også men alltid greit å repetere ;)
Ha en fin søndag!

Som mine dager er sa...

Har fulgt deg over ett år og blitt så glad i deg og bloggen din! Men en oppsummering av deg og dine er alltid hyggelig lesing. Det er et flott knippe du har rundt deg, både tobente og firbente kjære. Ikke rart du er stolt.

Vil alltid følge deg så lenge du orker å blogge. Bloggen din er et frihetssted det alltid er hyggelig å komme til.

Klem fra Marit

Berit T sa...

Kjekt å lese, men det meste har jeg greidd å få med meg i den tiden jeg har kjent deg.
Flott gjeng du har!

Ha en flott søndagskveld.

Turid sa...

Hyggelig å lese om deg og dine. Da jeg begynte å blogge for noen måneder siden, var bloggen din en av dem jeg fort fant fram til og som jeg la på blogglisten min.

Det er bra å ha noen som ville sette igang forskjellig aktiviteter, som gjør at vi blant annet kan finne andre blogger og utvikle et bloggnettverk. Du er veldig flink til å gi nye bloggere råd og gir så fine tilbakemeldinger på bloggene.

Interessant å høre hva du hadde tenkt da du startet bloggingen og det som det er blitt idag. Lykke til videre med bloggingen.

Masse klemmer fra Turid

Rimkogeren sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Sara sa...

SV: Postkortet kjøpte vi på Kypros :)

Rimkogeren sa...

Tak for præsentationen. Den rummede ikke de store overraskelser, og det skal opfattes uhyre positivt:-D

GundaM sa...

Hei Petunia, dette er Gunda og jaggu meg er det sjelden jeg er her inne hos deg for tiden...

Håper det står bra til med deg og ditt, klem fra meg;)

Tovepia sa...

Så koselig å lese om deg og dine tobente og firbente samboere;)
Går selv og ønsker meg et godt kamera, kanskje blir det i løpet v året;) Bloggingen har vekket min interesse for foto;)
Ha ei flott uke og klem fra meg;)
Plutselig er jeg med på ABC, jeg også;)

Tofo sa...

En koselig jente med en koselig familie....det ER Petunia det!

Turid sa...

Trivelig presentasjon av deg og dine.Har fulgt hakk i hel på deg mærmest hele tida disse to årene.
Ikke alltid at æ har blekk i penna å legger igjen noen ord- i dag haddde æ det.
Stå på morsomt å følge med i dine "spell".

Tanja sa...

Så artig å lese litt om deg og dine,og hvordan du ble intr. i foto.

Lone sa...

Det var et smukt indlæg om dig og dine, Petunia. Dejligt at møde jer og få sat skik på who is who :-)

9na sa...

Godt skrevet, Petunia, veldig hyggelig. Jeg har skrytt av din vaffelsteking på bloggen min, jeg synes det var så herlig sagt at jeg blir ikke feridg med det.

marit sa...

Hei! Så koselig presentasjon!
Jeg har fulgt deg en stund, og syns det er både interessant og morsomt både fotosafari og ABC- forrige runde med Bergen var alle tiders! Så selv om jeg stort sett følger strikkeblogger(hehe..;-)),er din et must i hverdagen.
Takk for at du gidder!

TorAa sa...

Du har truffet noe som mange har savnet: Et felles emne som også lar hver enkelt blogger, uten å skrive det, eksponere seg selv gjennom Ord og Bilder.
Tenk bare på hvor mange fantastiske steder vi har fått lov å cyberbesøke i Norge, Sverige og Danmark og på dine leseres turer omkring i verden.
Hemmeligheten bak ABC er ikke alene at du presenterer superbe innlegg, men at du kommenterer alle som er med hver uke.
Meget respektabelt og beundringsverdig.
Hva i all verden sier famlien til den tid du jobber med å kommentere?

Jeg sier: Like gjerne det som å motta en strøm av TV-bilder jeg ikke kan respondere på.

At dere tok to katter er flott. Katter er ganske så sosiale seg i mellom, særlig når de er søsken.

Så nå skal våre 3 små ut på dyrenett. En ble avgitt i går.
Så, vi har fortsatt 6 katter her.

btw. Ble det ny rekord i ABC-leken denne uke. Jeg har fått overveldende 52 kommentarer. Denne gangen ingen fra engelskspråklige siden jeg nå skriver på norsk.
Og C-en planlagt. Hurra.

Ha en fin uke

Petunia sa...

Som "vertinne" føler jeg for å besøke alle. Det er ikke allejeg får kommentert hos/eller som godttar kommentaren, men alle skal vite at jeg er innom:)
Familien har ikke klaget enda, men som min mann sier; _ noe må du jo gjøre på!!!
Og han får ha fjernkontrollen til TV i fred;)

Viola sa...

Et flott innlegg om deg og din familie! Til og med de 4-beinte er med :) Kanskje jeg blir med på ABC i 3. runde.. Ler.. Eller kommer innom med en bokstav nå og da, er visst faktisk en jeg mangler fra siste gangen.. Ha det godt! :)

Frk.Badegakk sa...

Flott presentasjon med fine bilder Petunia!
Kanskje du en gang kan ta bilde av meg?
Bare så synd jeg er håpløst lite fotogen...! ;)

Anonym sa...

For noen pene dyr du har!! Jeg fallt for alle tre, jeg!! Er veldig glad i dyr selv, skjønner du. Har en liten pusefrøken som heter Emma. Kom over bloggen din da jeg forsøkte å finne stoff til ei gruppe på facebooken. Da kom jeg over innlegget ditt om hvordan overleve fotball-em. Veldig bra, og passende for gruppen "Foreningen maen ser fotball". :D

Randipandi

mormonsen sa...

Sånn fin presentasjon du hadde laget av deg og dine. For veldig lenge siden hadde familien en dachs. I papirene sto han oppført som Balder, men uheldigvis og sannsynligvis som assosiasjon til ovnsrør, så ble han hetende Jøtul. Egentlig et håpløst navn til en liten, svært kortbeint, sær og sta hund. Kan huske jeg alltid var litt beklemt dersom jeg måtte rope på han ute blant folk. Noen forslo faktisk at vi kunne jo døpe han om til Jølle (det var nok derfor jeg kom til å huske på han da jeg leste ditt innlegg),men det var nå måte på hvor mange navn en stakkars liten hund skulle lære seg. En god dag til deg. :)

Maria Berg sa...

Intressant att läsa lite om dig, Maria Berg