torsdag 19. november 2009

ABC i ord og bilder # I

ABC runde 2 logo Denne gangen er det bokstav nummer 9 som vi skal bryne oss på. I forrige runde av ABC i ord og bilder, da jeg hadde alle mine innlegg fra Bergen, var jeg nødt for å ta en snarvei på i og valgte “i smitt og smau”. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle være flink å bruke et ord som begynner på i. Et ordentlig ord altså.

I

I 18 Valget falt på interiør.

Haha! De som kjenner meg godt vil nok le litt for jeg eier ikke et eneste interiørgen. Joda, jeg kan se forskjell på pent og stygt, men å overføre det til mitt eget hjem, er ikke så veldig lett. Her henger jeg fortsatt igjen i furuperioden og det går ikke en dag uten at jeg tenker på malekost og malingspann. Jeg har erklært den store furukrigen - det var dette med tiden da.(Har dere også lagt merke til hvor mye tid bloggingen tar??) Men det kommer, det kommer. “Rom” ble heller ikke bygget på en dag …

Her hos meg er det ikke et eneste ting eller krok jeg vil ta bilde av. Så hva gjør jeg da, når jeg trenger hjelp til å fylle dette innlegget … Joda, jeg gjør som enhver annen interiørdummies ville ha gjort. Jeg søker hjelp! customlogo[1]

Jeg pakker fotobagen og kjører ned på Nesttun der min tidligere nabo, Åshild, har åpnet interiørbutikk. First Floor ligger i det gamle apotekethuset på Nesttun. Tidligere holdt butikken til i Natlandsveien, men flyttet for en stund siden inn i disse lokalene. Jeg tror ikke at eieren skal angre på det. Det lille murhuset er som skapt for dette!! Med en gang man åpner døren, føler man den gode atmosfæren. For meg var det som å stige inn i en ny verden!!!

I 6 Innehaveren selv i de trivelige lokalene.I 17Her er så mye fint at det er vanskelig å konsentrere seg om å ta bilder av bare litt!! Jeg vil ta bilder av alt.

Collage 1

Sukk!!!

I 12 Denne lykten synes jeg er så søt. Jeg må nok ned å kjøpe den i morgen:)Collage 2 Nede i kjelleren holder Åshild på å lage til “Julehus”. Det er ikke helt ferdig enda, men det kommer nok til å bli kjempefint. Bare å gå ned trappen er en opplevelse!!!I 16 Denne søte adventstaken falt jeg totalt for!I 8 Jeg ble skikkelig inspirert av det lille besøket mitt hos First Floor. Tror jeg er litt sulteforet på interiør!!! Og for oss som ikke har peilingen på innredning, hadde butikken mange bøker til inspirasjon og glede! Tusen takk Åshild for at jeg fikk ta bilder! Det var til stor hjelp!!!

For flere innlegg på bokstaven I, besøk ABC bloggen. Der er det en liste som du kan sette bokstavinnleggene dine på om du ønsker å delta!!

61 kommentarer:

adama sa...

ohhh...herlig! Enig med deg, ser forskjell på bra og dårlig, men vanskelig å overføre til heimen ja!
Ha en fin helg du ;-)

mormonsen sa...

Kjempelekkert innlegg fra deg, som vanlig. Selv har jeg levd så lenge, så jeg har overvært opptil flere motebølger. Og funnet ut at om vi bare sitter helt i ro og gjør oss tung, så kommer furubølgen tilbake. Akkurat som med miniskjørtan og platåskoan. :)

Irene sa...

Fra "ingenting" til dette må jeg bare si at jeg er veldig imponert! Nydelige bilder du har tatt! Og ikke minst er interiørbutikken til venninnen din helt fantastisk. Tror min mann er glad for at jeg bor veldig langt unna Bergen akkurat nå, hehe ..... og litt trøst til "kampen mot furuheimen" - du vinner sikkert til slutt. Det gjorde vi :o)

Rimkogeren sa...

Spændende interiør. Jeg kun godt bruge lidt tid på at snuse rundt i butikken. Jeg faldt totalt for kæresteparret på bænken.

Nissemann sa...

Flotte bilder, og pent interiør. Er liksom ikke helt meg heller, dette...

Jeg lurte på om jeg skulle legge ut et svart bilde i dag - og skrive "Ingenting". Men det dukket visst opp en ide likevel... :o)

sanne sa...

fantastisk sted, der kunne jeg godt bruge mange tinger

Ellen sa...

Sukk!!! For en fantastisk butikk. Jeg er heller ikke flink med interiør. Alle disse hvite bloggene rundt om kan man jo se og se og se på... men hjemme hos meg, ser det IKKE slik ut!! Men man skaper da et hjem allikevel!!

God helg til deg Petunia!!

sologbolig sa...

Å for ein kjempeflott butikk, her skulle eg ha vert. Det hadde vert gøy. Ha ei fin helg.

GAWO sa...

Heia Åshild. Hun har virkelig fått det til. Hun er kjempeflink. Butikken er blitt så fin. Tror det er på tide at jeg ta en tur innom for i følge bildene dine var det mye nytt og spennende.

Jeg er enig med deg, det er vanskelig å overføre det fine til heimen. Når jeg prøver så henger det liksom ikke i hop.

Tro Håb og Kærlighed sa...

et fint sted, du har valgt at se på interiøre!

Monika sa...

sukk og sukk - her var det mye fint ;)
Takke takk for at du la inn innlegger for meg
og DU - den lykta va jo berre knall lekker
veit du kva den kosta
smil fra monika i oslo

9na sa...

Guuuri malla her var det mye flott altså...! Jeg vil ha...!

Mia sa...

Nog var det där en charmfull och härlig butik, många stora och små saker i delikat blandning. Jag trivs med att gå i såna butiker, men är bland dom som inte handlar, eller sällan. Mitt hem har inte den stilen heller, guppar väl glatt förbi många av modetrenderna jag också, tror kanske inte det är för att jag är gammal, hellre praktisk, fattar inte varför jag ska kvitta mig med en högst användbar mörkblå soffa till exempel. Men, smak i förhåll till interiör kommer jag nog aldrig bli anklagad för att ha :)

Anne-Berit sa...

Å,der kunne jeg gått i timesvis.Tenk og vært der og handlet julegaver,så mye fint hun hadde i butikken sin,din venninne.
Du er ikke alene om å ha litt furu i huset,har heller ikke mota meg opp til å finne fram malekosten,men det blir vel engang.
God helg Petunia:))

enn-08-i-exil sa...

Morrn.

Ditt inlägg känns som reklam för ett företag.....

Till och med företagets logotype är en länk.

Illa.

I dag är inlägg nr 15 reklam för ett företag/bedrift.

ha de bra.
Hasse A

Gunsside sa...

Hei igjen
Kjempefin inspirerende butikk, jeg har det nok som deg, mye fint i butikker bøker og blader , med så var det å få det til hjemme da ;)
Ha en fin uke

Mitt hvite hus sa...

Så flott innlegg av First Floor...det er en herlig butikk som bugner av flotte ting man kan pynte med hjemme...
Vi er heldige for på dette steder er det flere flotte interiør butikker... for oss som er litt mer interesert i interiør..

Kjempeflott reklame for en flott butikk... Nydelige bilder...

Klem kerstin

Helle K. sa...

Jeg kan også nyde billederne fra en interiørbutik, men overføre det til mit hjem - nej :)

The single girl! sa...

Jeg ELSKER interiørbutikker!!! Ikke det at jeg er så innmari flink på området jeg heller, men etter at jeg fikk mitt eget hus har nok interessen kommet smygende den også, må si det! Så jeg kan virkelig drømme bmeg bort i slike butikker!! Herlig! Og nå gleder jeg meg sånn til jul at jeg kan ikke få sagt det!!

Sommertid sa...

Her var det mye fint ja og Åshild jobber jevnt og trutt med å finne masse fint til sine kunder. Interiør er flott og det er bra at trendene skifter og kan mixes..sånn at det altid er noe for enhver...vi har jo ikke lik smak alle sammen.Selv er jeg ikke så veldig glad for nips og småting...jeg liker nemlig ikke det pga støvtørkingen...det er ille nok som det er med alt det andre.

God helg :)

Madame sa...

Hvor er det dog smukt - jeg kan fortabe mig fuldstændig i den slags butikker og i billederne af dem. Pludselig forstår jeg, hvad det er, jeg mangler i mit eget hjem ;-)
Dejligt indlæg!

Ha' en god weekend.

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

Åååå - der skulle jeg veldig gjerne vært, der var det virkelig mye lekkert! Jeg er litt intressert i interiør, men ikke sånn som "NIB-gjengen" Det viktigste er at man trives med hvordan man har det i heimen, så får trender være trender. Det er min mening om den saken☺ Flott innlegg fra deg igjen, og kjempefine bilder, igjen:o)

Gamleheksa sa...

For en herlig butikk. Mne mest glad er jeg for å lese at flere henger igjen i furu-alderen. Den sitter nesten fast i beinmargen den. Men jeg er nok arvelig belastet med dårlige interiør-gener. Mine foreldre har ennå noen minner fra teak-alderen :)

Hagemor sa...

hei, Petunia...har ikke fått postet noe I-innlkegg enda, men har noe annet på hjertet... Har en green-thinking award til deg hos meg, kom og hent den:)

Vibeke sa...

Der kunne man få mange timer at gå, og købe sig ganske fattig!

Marit Johanne sa...

Åh! For en flott interiør butikk! Så mye lekkert. En slik butikk må en jo bare bli glad av å gå og titte i. Ble akkurat ferdig med å male kjøkkenet mitt fra sterk grønt til caffe latte i går. Men så er det jo alle de små detaljene da, ting man har samlet seg og har minner rundt, og noe som er veldig praktisk å ha. Så bortsett fra fargen blir det nok ikke så store forandringene. Leter forresten etter stoff til nye gardiner, men det finnes selvfølgelig ikke sånn jeg vil ha!

naturglede sa...

Så koselig du fikk ta bilder, så vi får se også. Vakkert. Jeg blir helt julestemning her. De spilte julesanger på "godmorgen Norge" idag tidlig også. Herlig.
Takk for inspirasjon. Den huslykta var vakker:) God helg!

Maria sa...

Vilken underbar butik. Så många fina saker...
Jättefina bilder!
Trevlig Helg!

enn-08-i-exil sa...

Morrn.
Tack för dina kommentarer på min blogg.
Tack för snabb respons.
Så fint att du ordnade dina lenker...

Men det är fortfarande en bedrift som är inne på ABC.

Enligt de engelska reglerna ska icke bedrifter få använda ABC.....

Ha de bra.
Hasse A

Elisabeth sa...

Her var det mye fint, ja. Jeg henger nok like langt etter som deg. FURU overalt.

frk. Bibo sa...

Uh et slaraffenland. Næste gang jeg skal besøge min moster i Bergen skal jeg da lige en smut forbi den skønne butik dér. God weekend. ;)

HildeS sa...

Dette var gjenkjennbart ja.. For jeg har også lyst til at hjemmet mitt skal se ut som et interiørmagasin, men får det ikke helt til.. Men jeg trives likevel og har det fint synes jeg.
Bra innlegg, og for en butikk...

Turid sa...

Flott og inspirerende innlegg. Kjenner meg igjen i det med interiør. Her er i huset er det også ikke så mange steder jeg vil ta bilder av, mye furu. Men tenker stadig på at det må gjøres noe. Har lyst til å finne en stil for huset, gjerne lyse vegger og tak, og farger på puter etc. Men jeg tror kanskje ikke det blir så mye interiørblogging ... ;-)

Donald sa...

Det er smukt at se tingene i "First Floor" men jeg har ikke lyst til at tage flere ting med hjem lige nu :-)

Hobbygåsa sa...

Så lekker butikk! Hehe jeg er nok lik deg jeg, meeen jeg har klart å få malt furuveggene da :-) Følte meg litt lenger fra furuskaugen etter at veggene fikk maling på, men interiør er vanskelig syntes jeg. Ha en fin helg!

Ida sa...

Koselig! :)

Dit må jeg ta turen en gang, ja. :)
Helt klart!

Hilsen ei som ikke er så veldig gjennomført heller.... ;)
MEN jeg er hjemme,
og her har vi det bra, alle sammen.
Spesielt siden husbonden kom hjem på onsdag. ;)

God helg!
Klem.

Hoptimisten sa...

Sikke en fuldstændig fantastisk butik! Dejlige billeder - får lyst til at købe det hele.
God weekend til dig.

Mange hilsner
Hoptimisten

Linda sa...

Åååååå der skulle man ha vært, masse fine greier!!=)

TorAa sa...

Ja, du sa det du Petunia: Sukk.
Hvilken herlig butikk. Jeg tror nesten jeg flytter inn straks på timen.
Nydelige bilder.
Kan din venninde få bedre reklame?
Ha en fin helg - håper du får et glimt av sol. Her er svarte natta allerede.

btw. Oslo Blog Gathering er flyttet til 18. august 2010.

naturglede sa...

Hei på deg! Takk for hyggelig hilsen. Ser du har lyst til å male? Det er bare å sette i gang det. Jeg liker å bruke litt våt acryllmaling. Det blir klin, søl og sprut, men så morsomt. Vil du ikke bruke penger på dyre lerret i førsten, så er maleplater helt greit også. Får du det ikke til med en gang, så er det bare å male over og prøve igjen.Lykke til:)

Anette sa...

Vilka härliga inspirationsbilder du bjuder på idag. Jag är nog annars lite som du........inte så mycket intresse för interiör. Man ser allt fint i tidningar och på TV och så tänker man att man kanske skulle göra si eller så.......sen blir det inte mer! /Anette

Anne-Lie sa...

Vilken fin reklam du gör för din grannes affär;-)) Men nog börjar det klia i fingrarna alltid!

Marita sa...

Jeg er ikke så veldig opptatt av interiør selv, men liker veldig å gå i sånne butikker! Mye lekker og mye Inspirasjon å hente!

Living next to me sa...

jeg har heller ikke noen interiør greie men blir helt stum i sånne butikker men klok av skade vet jeg at det blir ikke sånn hjemme, det blir borte i resten...men vist er det vakkert...F.

Malys krok sa...

Dette var en flott butikk ja, og et flott innlegg! Jeg er ikke av dem som hopper etter moten når det gjelder interiør, men maler litt og ordner litt der det trenges. Er såre fornøyd med det!
Takk for kommentaren. Sent svar pga jobbing med gulv i stua. Var helt påkrevet- he he.
-Margit-

Mona sa...

Åh så mycket vackra saker! Jag kan gå runt i sån affär och hitta en massa saker som jag skulle vilja ha, men sen tänker jag var ska det passa in i mitt hem? Och då blir ofta inget köpt! Men det blir å andra sidan inte så dyrt då...

ElinSire sa...

Oj, oj...her var det mye fint! Skulle gjerne byttet ut det meste jeg har her nå, men snart får jeg ny sofa i hus, så da skal jeg unne meg litt annet også som passer til, så jeg får vel ha litt tålmodighet :) Gleder meg :)

Anette sa...

Åh hvor nogle fantastiske billeder. God week-end.

regnbuesting sa...

Jeg er midt oppi det. Mitt hjem blir aldri noen hvit sky, men litt hvite møbler gjør sitt inntog også her. Jeg teller og teller på knappene om jeg skal male furuskapet, kjøpe nytt eller rett og slett la det være som det er. Tror det blir det siste, for jeg liker variasjon og kontraster.
Kjøkkenmarerittet skal til pers til våren gang, for det har jeg bestemt. Tror jeg.

karna sa...

Fine bilder på en litt vanskelig bokstav, egentlig.Litt artig med interiør og det fokus som det er på det nå. Vi begynte i gammelt hus for 20 år siden, og påstod jeg at tidlgere eier hadde hatt 100 l med hvit mailig og brukt. Så vi har farger på vegga ,-)

Henny sa...

Jeg har lige som dig en smag, når det kommer til interiører, men den er desværre uhyre lidt reflekteret i mit hjem. Det er jo nok, fordi det koster kassen. Men man jo have lov at ønske og drømme og planlægge for det tilfælde, at man vinder i lotto!

Catta sa...

Så koselig det ser ut! Fine bilder! Tusen takk for verdens koseligste kommentar du sendte meg her om dagen =) Stor klem til deg! God helg til deg =D

Linda sa...

OMG! FOR en butikk! Her fikk jeg veldig lyst til å stikke innom, men så er det en stemme i bakhodet mitt som prøver å bryte igjennom...."Husk bunaden!" He-he! Men kampen mot furuen skal taes en gang, så da så...

Strikkebesta sa...

Er nok litt som deg, ser kva som er fint, men heime har eg nok med å dei daglege nødvendigheitene. Men eg ser at du har fanga inn mykje vakkert med fotolinsa, butikken ser riktig koseleg ut:)

Lappedamen sa...

Da er vi to som fortsatt er i furuperioden og i likhet med deg, tenker jeg på malekosten hver dag. Har bestemt meg for at vi må få noen til å gjøre det, ellers blir det ikke gjort noe med veggene her. Flott interiørbutikk med mange lekre detaljer.

Drengen sa...

Så mye lekkert!
Slike butikker er farlige for både meg og bank-kortet..!
Interiør er spennende og flott valg på I'en!

Evami sa...

Oj,oj ,oj,her var det mye lekkert! For en herlig butikk venninna di har! Bra den er så langt unna:)
FLotte,innbydende bilder har du tatt:) Ha en strålende mandag:) Klem

organic-lizzi sa...

Hei og hå:-)Endelig fikk jeg "slengt"meg på Ièn:-)Sååå fint innlegg du hadde!Herlig butikk...
Skal se det ikke er lenge før du er på interiørblogger:-)Vi hadde bare furu...men åhhh! så godt det var å få det hvitt:-)
Lykten var nydelig:-)...Falt skikkelig for det store hjertet i den store potta!
Deilig kveld & Stooor klem Randi

Melusine sa...

Oj, denne butikken ser kjempespennende ut! Jeg har vært på utkikk etter noe mer spesielt enn det som selges overalt og nå vet jeg at dette stedet bare må besøkes. Takk for tipset :)
Var du innom igjen for den lykten?

linsky sa...

Det var en flott og inspirerende butikk!
Tenk så morsomt det må være å drive en sånn. :)

Sara sa...

Så fine ting det var i den butikken! Likte omtrent alt der ;)