søndag 15. november 2009

Skal vi danse?

Danse 2 Jeg synes det er kjempekos å gå ut og treffe kjære venner og spise god mat. Men hver gang vi er ute slik i festelige anledninger enten det er 40 årsdag, bryllup eller noe annet, så vet jeg at det jeg frykter mest, kommer…

Alt er greit ved ankomst. Og når vi spiser og småprater med sidemannen ved bordet, er alt bare kos. Men når bordene ryddes og lyset dimmes,kjenner jeg at panikken kommer og vet det er best å gå i skjul. Hvis det passer seg slik, så sitter jeg meg innerst i den mørkeste kroken – der ingen ser meg. Tror jeg. Men det er feilslått hver gang. Det er alltid noen som finner meg og byr meg opp til dans. Jeg synes dette er like frustrerende hver gang. Jeg kan nemlig ikke danse!

Jeg har da forsøkt – enten frivillig bare for å få slutt på maset, eller jeg har blitt dradd ut på gulvet under store protester. Det går aldri bra. Jeg blir som en trestokk uten kontroll og dingler i armene på kavaleren som et fugleskremsel i høststorm. Jeg synes ikke dette er noe kjekt i det hele tatt. Fordelen med å gi etter er jo at jeg slipper å bli bedt opp av samme mannen to ganger, men det som plager meg aller mest, er at jeg hele tiden må takke nei. Uansett hvor hyggelig jeg prøver å si nei takk, føler jeg meg som en skikkelig sur kjerring og ovenfor dem som ikke tar et nei for et nei, men fortsetter å mase, så blir jeg vel det også.

Er det så vanskelig å forstå at det ikke er alle som liker eller kan danse? Hvor mange ganger har jeg ikke hørt at det ikke er noen og god unnskyldning å si at jeg ikke kan danse for alle damer kan jo det!! Nei, slik er det faktisk ikke…

Jeg tror at jeg snart har brukt opp alle unnskyldningene fra at jeg har vondt i hodet til at jeg har vrikket ankelen tidligere på dagen. Da vi skulle ut sist fredag, så tok jeg nesten krykkene med meg…

Jeg synes faktisk det går veldig greit å være veggpryd!

Vi har snakket om å begynne på dansekurs, men jeg føler meg for dårlig til det også… Finnes det dansekurs for dummies???

18 kommentarer:

RuneE sa...

Det var egentlig hyggelig å høre at det finnes damer som ikke kan danse! selv har jeg samme eleganse på dansegulvet som en sekk poteter...

Camilla :) sa...

Hehe, må knise litt av RuneE sin kommentar :D
Men tilbake til det jeg skulle skrive: Så godt det er å høre om fler som ikke kan danse! Du er virkelig ikke alene ;)
Så søt du var med den ballerinakjolen (rekner med at det er du??) :D Liker disse bildene du tar frem fra din egen barndom ;)
Ha en fin dansefri søndagskveld :D

AnneKa sa...

En sekk poteter var en god beskrivelse:) kjenner meg igjen der. Lenge siden jeg var på danse gulvet og lenge blir det nok, det må i såfall være en skikkelig sakte klinas;)Kjenner meg veldig igjen i det du skriver.

MajorogMeg sa...

Hiv deg på et dansekurs kjære du:) Det er håp. Jeg elsker å danse og tror vel jeg er flinkere enn jeg egentlig er:)) Det er gøy!! Det er en terskel...
Lykke til...men vil du ikke får du ta med deg krykker:)) Genialt:) Da får du sitte i fred.
Klem fra meg:)

Monica sa...

Hehehehe, kanonbra skrevet :)
Jeg ler og ler her :)
Og Rune sin kommentar må man jo også le av :)
Tro meg - når jeg har hatt krykkene ved min side fikk jeg fred :) Nå har jeg (heldigvis) ikke de der lenger.... men glad i å danse i slike anledninger? hmmm, det er vel relativt! Har lenge hatt lyst å melde meg på kurs selv - men det ender vel opp med et linedancekurs kanskje?

Evami sa...

Synes det er helt greit å takke nei jeg! Folk må da respektere det.. Ikke alle kan og ikke alle liker å danse.
Men et danskekurs kan sikkert hjelpe på.Og treffer man på en person som kan å føre så kan du danse du også,det lover jeg deg.For jeg er elendig på å danse sving,men har vært dronning på gulvet et par ganger med en som er mester til å føre:)
Kjempe søt ballerina var du:) Klem

Ida sa...

"Jeg danser ikke!" er jo en grei replikk. ;)
Uansett var du en skjønn ballerina en gang... :D SØT!

Randi's Tanker sa...

Det er jo litt dumt at de som byr opp ikke respekterer ditt nei da...

Hvis du virkelig har lyst til å lære å danse, er jeg sikker på at det finnes et kurs i nærheten.

Er sikker på at du har noe gjemt inni deg når jeg ser på bildet!

Ha en fin uke.

Arya sa...

Ler så jeg rister, jeg. MEn du tar vel opp et problem som vi egentlig ikke snakker så høyt om - jenter SKAL kunne danse. Basta. Men det finnes helt sikkert noen som kan lære det fra seg - alle kan lære å synge, heter det. Da må det vel være noe som heter at alle kan lære og dans også??

Lindaen sa...

Dette kjenner jeg godt igjen.
Løsningen er å drikke seg....ja! Da blir man løs og ledig i kroppen og syns i grunnen det meste er ustyrtelig morsomt!!

Anne-Berit sa...

Huffda,det må jo være leit når du takker nei takk,og det ikke blir akseptert.Kan jo ikke være gøy å bli dratt utpå mot din vilje,da blir man jo garantert stiv og anspent.Mannfolk,skjerp dere,sier nå jeg.
Ha en fin ny uke.Klem fra Anne-Berit:)

marit sa...

Det er som om jeg skulle ha skrevet det selv!!! Kan ikke danse, liker ikke å danse, og føler meg akkurat som en trestokk- og det ender med at jeg ikke blir med ut i det hele tatt! Gubben elsker å danse, så jeg sender gjerne ham avgårde på egenhånd!

Tofo sa...

Jeg er glad i å danse, men KAN jeg danse? Nei! Dvs sammen med min mann kan jeg det "meste"...vi bare følger rytmen og så går det så greit så. Men så kommer det en som KAN dette og da blir det fiasko;-) Og byr noen opp til swing, som ser SÅ gøy ut, da melder jeg PASS! Har gått på swing-kurs....men det hjalp ikke så mye. Men gammeldans lærte jeg på slutten av -70 tallet, men ingen danser det! Slow går greit..haha;-)

PS. Tror jeg så deg på Lagunen på lørdag...(?)

Kathrine sa...

oi oi oi ... det kunne vært meg som skrev dette ;)
hihi

Jeg er virkelig ikke glad i å danse (pardans)
og jeg pleier å svare at 'nei, beklager men jeg danser ikke - sånn er det bare...'

;)

Marita sa...

Hvis du har lyst å lære å danse, så er det aldri for sent. Det er en fordel å ha rytme i kroppen, da kommer resten naturlig, men absolutt ikke nødvendig. Finn en danseskole og ha det gøy. God trim er det også og så er det alltid så mange trivelige mennesker å bli kjent med på sånne steder. Trenger du flere grunner? Opp og hopp, jenta - hvis du har lyst!

Gamleheksa sa...

Mannfolka har en fordel der. Kan/vil de ikke danse, så byr de ikke opp. De slipper lettere unna enn oss som liksom skal bys opp. Snodig ordning, forresten.
Selv synes jeg det er gøy å danse, men er nokså kresen på hvem jeg liker å danse med :) Jeg tror nok de fleste kan lære seg litt dans, når en har sett på utgangspunketet til enekelte på TV2, men man må jo ha lyst selv. Et kurs er ikke så dumt, det er nok flere dummies der ute. eller kjenner du noen habile som kan ta deg på et lite dansegrunnkurs på hjemmebane? Da er det litt lettere å komme over "terskelen", så man slipper å gjemme seg på fest. Hadde du vært nærmere kjenner jeg to perfekte danselærere på Kapp :)

Men når alt dette er sagt, så synes jeg jammen at enkelte burde lære å ta nei for et nei!

Forresten, jeg er helt bedåret av lille frøken Ballerina på bildet. Herlig.

Kadermo sa...

Jag kan inte heller dansa och därför går jag aldrig ut på lokal. Mitt problem är att jag inte kan låta kavaljeren föra. Sen är nog min taktkänsla helt i botten.

vibeke sa...

Så alldeles bedårende :-) Silkekjole.
Når du skal danse, skal du finne en mann som virkelig KAN danse og som KAN føre. Og så skal du kanste hemninger og la det stå til.