lørdag 23. januar 2010

Vinter – for ever!

Vinter og sne 5

Vinteren har vart en evighet her i byen. Jeg har standhaftig stått imot lysten til å finne frem skiene. Ikke det at lysten har vært så stor da, men det er nå rart med det når snøen ligger der ute..

I dag hadde jeg vinterens første skitur og selv om jeg hadde kamera med, så tok jeg ingen bilder for å dokumentere det.. Flatt lys der en gråtung himmel gikk over i hvit snø, men jeg kan jo bruke bildene fra en skitur fra i fjor.. Faktisk kan jeg bruke hele innlegget for det er ikke så mye som har forandret seg:

Vinter og sne 1

Vinter og sne… Petunia stabber avsted…
Snøen har som sagt lagt i en evighet her og dagen den vil forsvinne, kommer stadig nærmere (hurra!).
Jeg tenkte derfor at det var best å dokumentere at jeg faktisk har vært en tur på ski.
Ikke en lang en, men likevel ...
Vinter og sne 8 Nå er ikke skigåing min store lidenskap, men det er flott mosjon og Jølle får tatt seg skikkelig ut. Han trekker meg opp bakkene og langer ut for å ta meg igjen når det går nedover.

Jeg hadde nok ikke scoret så høyt i stilkarakterer. Med ski på beina ser jeg mest ut som en nyfødt elgkalv og hockeystilling er egentlig jeg bare noe jeg utøver på offentlige toaletter. Og det er ikke ofte jeg er der heller...

Jeg kjenner i hele kroppen at jeg ikke lenger er bygget for fart og spenning. Når den ene skien i stor fart bestemme seg for at den vil vestover og den andre skien allerede har retning rett øst, da ser jeg faktisk livet mitt passere i revy...Jølle derimot synes dette er helt topp og når jeg må ta meg et minutt og gjennvinne fatningen, benytter han anledningen til å drive litt skogsarbeid.

Vinter og sne 2Med fare for å bli kraftig mobbet av mine kollegaer, viser jeg likevel frem mitt forhistoriske skiutstyr. Det er faktisk kjøpt inn lenge før det ble søkt om OL på Lillehammer og er brukt omtrent like mye som bobsleighbakken de bygget der.

Her er ikke snakk om Gore- tex votter heller, men gode gamle strikkevotter vasket og brukt så pass mye at de er ganske så vanntette. Og varme!Vinter og sne 3
Ikke hadde jeg skismørning heller og etter å ha tråkket over en myr, kunne man tro jeg hadde platåski. Akkurat der og da, kjente jeg hvor inderlig jeg hater å gå på ski.

Men jeg innser jo at å ikke ha utsyret i orden, faktisk dreper det meste av gleden.
En vakker turopplevelse var det uansett. Og når man kommer hjem med eplerøde kinn og en fornøyd hund, da glemmer man fort at man ikke er et vintermenneske og absolutt ikke født med ski på beina....Vinter og sne 4

20 kommentarer:

Mia Folkmann sa...

Jeg er også snart træt af sne, for vi har haft det længe her i Danmark. Men kønt ser det ud - og det er dejligt at være ude i det. (Det er også dejligt, når man er hjemme i varmen igen)... :-)

sologbolig sa...

Syns du er flink eg. Eg har lagt opp ! det gjelder jo å legge opp mens en er på topp, eller ka ? Nå går eg stort sett på ski bare ein gang om året og det er når eg er nødt til å være med klassen min på skidag. Oæææ!! Men det er jo flott vintervær nå, sjøl om eg må tilstå at eg lengter litt etter våren. Til og med gubben (som er fra Finnmark) sa i dag at nå lengta han etter skikkelig vestlandsvær!!Ha ein fin lørdagskveld.

Petunia sa...

Lengter etter vestlandsvær jeg også - veldig:)

Torilpia sa...

Synes du er sprek jeg .. jeg har nemlig ikke hatt ski på beina siden .. tja .. slutten på åtti-tallet!!!!

Ha en fortsatt fin lørdagskveld!

Anki sa...

Sliter du med dørstokk mila? Ski som er så gøy? Neida, bare tuller med deg. Morsomt innlegg. Selv synst jeg det er gøy å gå på ski, men trives helst på flat mark, og slakke bakker. Topptur er ikke for meg, og oppkjørte løyper må jeg og ha.
Her ligger det masse snø,men kanten begynner å bli stygge, så etter x antall hunder og katter og annet rart. Litt nysnø hadde gjort seg :-)

Håper du koser deg i helgen.

Klem fra meg

Linda sa...

Kjenner meg godt igjen der, ja!

karna sa...

Tusen takk for et herlig innlegg å lese en sein lørdagskvdeld ,-) Har nemlig akkurat i det siste tenkt på hvor flink familien var til å følge opp på ski (jr var faktisk på hovedlansrennet i Alta) og nå er vi bare puddinger! Mor følger opp jentene på korps og turn. Lurer på hvor en kan få kjøpt en dag til i uke og litt ekstra timer ,-),-)

Strikkebesta sa...

Med ein god porsjon sjølvironi kan den trasigaste skitur bli godt bloggestoff:)
Du er nok ein erke-vestlending, ikkje så greitt å vere fødd med ski på beina for oss som vanlegvis vassar rundt i sølepyttar, men når sjansen byr seg er det jammen kjekt å få seg ein tur ut i alt det kvite! Kven bryr seg vel med stilen? Her er det naturopplevinga som tel! Takk for eit artig innlegg - til å kjenne seg igjen i - og god helg!

Anne sa...

Jøss, allerede tatt skiene fatT du!!
Hakket før meg i år gitt, men nå skal de ut og frem her også ja. vadet i dypsne på jakt etter noen svaner i dag, så jeg så syner av iskald Solo faktisk :-)

Vakre bilder ja, virkelig flott det vinterbildet der å da!!

Arya sa...

Jeg tar meg faktisk i å savne slapseføret i Bergen for tiden. Tyder på at jeg skikkelig har gått lei av snøen, tror jeg...

Mitt hvite hus sa...

Herlig innlegg.... jeg elsker snøen..og ble så glad når kuldegradene komtilbake... tenk å ha det så lyst og trivelig i hele januar måned.. ikke blir det skittent når man har vært ute med hunden heller... kan godt vare til i midten av februar for meg....


ha en fin søndag.:

klem kerstin

hobbyentusiast sa...

Nydelige bilder. Spesielt det siste. Det var utrolig vakkert :)

GAWO sa...

Det er nå delig med vinter når vi ha den slik som dette. Uten regn og greier. Husker med gru hvordan det var i fjor. Glatt over alt. Nei du, jeg vil ha det sånn som dette. Vi er i starten på vinteren, snøen bruker å komme i februar/mars så du må bare stålsette deg. Se lyst på det :-) Vi har deilige dager nå. Passe kaldt, ikke regner det, ikke snøer det og dagene blir lengre minutt for minutt. Og du trenger ikke gå lenger enn ut i hagen for å si at du har vært på skitur :-)

9na sa...

Herlig det innlegget, like fint som forrige gang... Fine bilder og skikkelig ut-på-tur-feeling i norsk tradisjon. God søndag! Blir det ny tur?

Synnøve. sa...

Jahapp, der kom den dårlige samvittigheten flygendes igjen. MÅ FÅ OPP skia fra kjellern. Kjöpte i fjor. Ubrukte står dem i kjellern og venter...
Flotte bilder, og det spiller ingen rolle om de er fra ifjor. Såg ikke dem da så for meg kunne dem värt fra i går.

Ha det gott og nyt en skitur.
Klems.

Gamleheksa sa...

Jasså, du synes vinteren varer evig du. Da skulle du ta deg en vintersesong på Raufoss/Reinsvoll/Eina da ;) Snø fra oktober til mai.

Heldigvis er det litt bedre her jeg bor nå. Men vinteren har sine gode sider også da, selv om skigåing ikke er en av dem for min del. Gubben holder akkurat på å ruste seg for tur nå. Men det går jo ikke ann å være med den raceren på tur ;) Jeg tar meg nok heller en rusletur med kamera i nærmiljøet jeg. I moitt eget tempo.

KKannDesign sa...

Hei hei - og takk for svar på forespørselen min. Da blir jeg med på leken..smil!

Ha en finfin søndag!

SmilKKann

Hege sa...

Det viktigste er å komme seg ut! :)

Og vottene så jo kjempegode ut - akkurat så velbrukte strikkede votter skal være!

Mokomoko sa...

Ja ja da var årets skitur unnagjort! Feller er tingen for deg, godt grep oppover og behagelig fart ned igjen!!

Ida sa...

Du er både søt og sjarmerende du, min venn. Herlig, rett og slett! :)
Hold ut.... ;)