onsdag 3. februar 2010

Små tips for å overleve vinteren……

Vinterlei Da jeg stod opp i går morges, så tenkte jeg at jeg ikke kom til å holde ut enda en dag til med snø, vinter og kulde… Jeg kjente det langt inne i magen og humøret ble ikke bedre etter en titt innom Yr og en kontroll sjekk hos Storm. Håpløsheten grep tak i meg og jeg bestemte meg for at neste vinter da gjør jeg som bjørnen; Jeg går i hi. Det er litt frustrerende å tenke på at det er få ting man kan få gjort så lite med, som akkurat været…. Vi må bare ta det vi får servert. - Vær så god! Her har dere vinteren dere aldri kommer til å glemme… Ja, tusen takk du!!

Og når det ser ut som at hele februar er booket med Kong Vinter, så bør man kanskje snu tankegangen og finne små ting i hverdagen som kan gjøre årstiden lettere å overleve.

Derfor vil jeg dele et tips med dere som jeg hørte på radioen i går; For det å skrape is på bilvinduet er jo noe som høres velkjent ut og mange av dere har nok måtte skrape is på innsiden av bilrutene også. Det siste kan man faktisk lett unngå!! Hvis man tar seg ett minutt eller to til å ”lufte ut” bilen når man parkerer den, så vil kondens og fuktighet forsvinne ut og man får en ”tilnærmet” lik tilstand inne i bilen som utenfor! Så rull ned vinduet et øyeblikk idet du setter fra deg bilen og du slipper med å skrape is på utsiden. Like genialt som det er enkelt!!

Har du et tips som kan gjøre vinteren litt enklere, så del det gjerne med meg!!!

10 kommentarer:

Synnøve. sa...

Takker for det tipset. Skal huske det neste gang det blir så kaldt.
Nå er det ikke kaldt, men det snör. Vinden uler kring hus og låve.
Deiligt å väre inne da.
Det er kos det.
Nå får du ha ei god natt.
Puten venter på meg.
Klems Synnöve.

Arya sa...

Er det ikke noe sånt at dersom du legger et pledd på utsiden av bilen - på vinduene - så slipper du å skrape på utsiden også? Jeg har ikke prøvd selv - står og skraper hver morgen, jeg :-(

Men litt salt i oppgangen funker iallefall godt til å ta isen, spesielt her på vestlandet. Grovt veisalt. Håper bare ikke at blomstene tar skade...

Mitt hvite hus sa...

Ja været blir diskutert masse.. det er vel det tema folk snakker mest om.. er det ikke...
Og vi kan jo ikke gjøre noe med det..
Vi må ta det været som kommer...

tipset ditt var supert..for det er grådig kjedelig å skrape både ute og inni bilen...
det skal testes...

ha en fin dag..
O=)

Turid sa...

Tenk så bakvendt alt er denne vinteren......her i min verden, VestFinnmark har vi ikke sneflekken...idag er det for sikkehetsskyld sørlig kuling og nullgrader. Vi har hatt det veldig kaldt etter masse regn, så landskapet er glasert av is,-mange folk er fri for vann p.g.a. for lite sne til å isolere brønnene.
Skal man ut å gå så er det med brodder- men vi har fine dager med masse lys å sola som kryper nærmere og nærmere.
I går var æ med elevene mine på isen å gikk på skøyter- p.ga. lite sne kunne vi faktisk kjøre til vannet, til vanlig er veien gjensnødd på denne årstiden....gjerne isen også.
Noe er det uansett hvor vi bor , dere vil bli kvitt sneen ,vi ønsker den var her ......så godt at vi ikke kan gjøre noe med det!
Du må ikke oppfatte dette som kritikk til ditt innlegg - det er mere en tankevekker over hvordan klimaet er ...eller er blitt- hva skjer..?
........Apropo ditt lille tips- skal prøve å ha ytterdøra åpen ett min. ell. to , kanskje det ikke iser så mye ute da......

Lavina sa...

Jeg bor i Nord og savner litt snø, så bare gladelig send over litt. Vil så gjerne gå på ski...

Takk for tips, i disse istider og jeg kjøpte et dekke på Biltema for å ha på fronten slik at jeg slipper skraping om morgenen..

Håper det bedrer seg i Bergen!

Hilde S. sa...

Takk for tipset.
Det kom vel med for eg har skrapa bilen innvendig fleire gonger denne vinteren.
I helga kom det enda meir snø her hjå oss, og for å sitere eldste jenta mi: "Nå er det ikkje løye lenger..."
Eg synes faktisk det er veldig fint med all denne snøen, men gjett om eg gler meg til det blir litt varmare ute:))

Ha ein fin dag!
H

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

ja vi tror på våren!! klem¨¨*

Randi's Tanker sa...

Jeg hørte også dette tipset på radioen og tenkte; jeg lufter jo automatisk i bilen for jeg røyker. Ja, du "hørte" rett. Jeg gjør det! Gammel dame, gammel bil og max 2 passasjerer i året. Da gjør jeg som jeg vil!

Et annet tips for å overleve vinteren; kom på bloggbesøk til meg! Garantert fri for snø :-)

mreteveian sa...

Ja, du har jo sett tipset alt, - de små klesplaggene som holder kroppsvarmen inne (lue, votter + sokker) gjør at vinteren ikke er så frysepine-kald og at en (jeg) slipper å bli så plaget av sjukdom og plager (bihuller og tørre vinterhender).
Nå har du jo på deg lue og votter det jeg har sett..., men et tips allikevel ;-)

Ullsokkene er lagret til jeg glemmer og strever i fellinga igjen!

Mokomoko sa...

Siden temaet her var vinter og bil. Timerstyrt kupevarmer i bilen, knall, kommer til varm bil hver morgen, det er jo delig. Ingen skraping av is og en fin start på dagen. Det er jo lyst og trivelig med snø, og nå er det jammen begynt å snø igjen, jippi...