onsdag 24. februar 2010

Snøen som falt i fjor + mye mye mer…

DSC_1144 Alle rekorder står visst for fall her i Bergen i vinter. Vi har akkurat slått en 62 dagers ”sammenhengende snødekt Bergen rekord” på 62 dager fra 1986 og er nå på den 68. dagen.. De siste dagene har der lavet ned og nå nærmer det seg en ny rekord på snødybden fra 1918..

Og jammen jobber værgudene for å slå den. Vi har mer vinter enn de fleste av oss klarer å fordøye. Men en gang vil det jo ta slutt og man må ta en oppsummering på vinterens erfaringer. En ting kan man si om oss bergensere og det er at å brøyte, det kan vi ikke. Jeg snakker da ikke bare om de områdene kommunen har ansvaret for. Nei, jeg trenger ikke gå lengre enn ut på vårt eget lille tun.

P1040660 P1040659

Da snøen kom 18. desember og snøskuffene ble funnet frem i boden, så gikk vi i gang med snøbrøytingen med den innstillingen at det er bare til å dytte den litt unna, det regner jo vekk over helgen likevel. Så feil kan man ta!!! Nå har vi fått et snølagrings problem. Alle de nærmeste gode lagringsplassene er fulle og snøen må fraktes lange veier og kastes over digre hauger med snø som har blitt til solide isfjell. Til og med under tilhengeren er det dyttet unna litt snø… Kanskje man skulle gjøre som han her;)P1040666

Her er så mye snø mange steder at det bare er skorsteinen som stikker opp og gir tegn for at her bor det folk;)P1030987 En annen utfordring nå er at strømprisen skal stige. Det er lite vann i vannmagasinene herover og dette gjelder også for vannforsyningen. Vi er rimelig gnitne på strømbruken her i huset og jeg føler ikke at det er så mye vi kan stramme inn på der. Jeg har lite lyst til å stå opp til slike vinduer om morgenen , men naturligvis kan jeg ta kjappere turer gjenneom dusjen og bruke buksen og genseren en gang til før jeg hiver dem i vask. Og selv om det kanskje monner lite fra en husstand, så vil det utgjøre en del liter vann om alle ikke lar vannet renne når de pusser tennen.P1040688 “Og hekken vokste kjempehøy!!!” Naboen sin flotte granhekk, er ganske høy vanligvis, men i år har den vokt en ekstra hvit meter.P1040678 Jeg er litt todelt når det gjelder denne vinteren. Jeg elsker når været er litt ekstremt og gikk med liv og lyst inn for å slå den 62 års rekorden. Jeg synes det er lyst og trivelig ute har i år oppdaget gleden av å gå på ski. Men! Jeg hater å kjøre bil på glatten og kan ligge søvnløs og bare grue meg til jeg må ut om morgenen. Og i dag var det nok den verste dagen på lenge. Ingen brøyting og spinnglatt opp til huset. DSC_0971 Er det for sent å gå i hi???

Men jeg finner trøst i ordene som sier at etter en hard vinter, kommer det alltid en flott vår! Og jeg er veldig enig med en Facebook venn som så uttrykte at det kanskje ikke er så gale å klippe plenen likevel… DSC_1159 Men en fin solnedgang, kan nytes også om vinteren!

P1040715

"Nå skinner solen i vinduskarmen og katta maler som aldri før. Han ligger langflat og kjenner varmen og er ei katte med godt humør!"

17 kommentarer:

ErikPhotastic sa...

Det var fine bilder. Nå fikk jeg lyst på ferie. Har ikke ferie før til påsken jeg =(

JULIE K sa...

Hi hi ja vet du...her og.....trodde snøen skulle forsvinne etter jul, så nå vet jeg ikke hvor vi skal gjøre av den...skal begynne å gjøre bedre arbeid med en gang.....neste år.....

GAWO sa...

Siden strømmen er så dyr skal jeg ikke foreslå at du legger varmekabler i hele tunet. Har ikke noe godt råd ang. hvor-bli-kvitt-snøen-problemet. Ikke annet enn å skuffe noe av den inn i de garasjene som ikke er i bruk.

Fine vinterbilder fra din kant. Jeg blir glad jeg, merkelig nok, av å se så fine vinterbilder. Våren kommer den... om litt. Så imens må vi gjøre som katta. Ta det med ro og bare nyte.

Monika sa...

ups..... det var mye sne ;)

men fine bilder.
Her er det nesten ikkje sne - men veldig kalt - så kalt at vannet i fjøsen vår fryser ;(
Ha ein fine kveld -- smil fra monika

Gamleheksa sa...

Ja, det er ei stri med all denne snøen. Bare tenk på hvordan det blir når det blir veldig mildt vær og alt smelter på kort tid :( Joda, jeg tar bekymringer på forhånd for da er jeg sikker på å få "glede" av den ;)

Tofo sa...

Nydelige bilder, men GLEDER meg desto enda mer til all den snøen har smeltet:)
Forresten det var noen som sa til meg at rekorden gjalt bare Bergen sentrum, Fana måtte vente noen dager til...

Anne-Berit sa...

Det er aldri særlig morsomt når noe blir så overdrevent som denne vinteren har vært.Altfor mye snø noen steder,og altfor kaldt andre steder.Liksom ingen mellomting med noe.Men er vel lite vi kan gjøre,må bare ta så fine bilder som mulig av elendigheita,hihi.
Bildene dine var kjempefine.Natt-natt:)

TurboLotte sa...

Lekre bilder som alltid! Og ja.. jeg er enig. Blandede føleser. Det er jo pent med all denne snøen. Hvitt og lyst er jo bedre enn mørkt og vått. Men nå begynner jeg å bli lei.

Synnøve. sa...

Ja visst er det flott denne vintern. Men det litt urovekkende dette med strömprisen. Hvor mange er det som ikke får råd til å betala den når reiniga kommer kjem i posten?

Det blir kanske ransonering på vann i dine trakter hörte eg og. Merkeligt. Men det kanske letter litt når snöen begynner å smelte.

Håper på det beste.
Klems Synnöve.

anne - moseplassen sa...

hoi for noen mengder... Kult bilde av skorsteinen som stikker opp i landskapet :D

Men du, den stakkars granhekken da... Om du er på talefot med nabo så hils de fra meg og si at de bør fjerne snøen fra hekken. Så mye snø kan lage stygge brekkskader når den begynner å tine og blir tyngre. Mye enklere å rive den av nå også, enn å vente til den blir problematisk. Granhekk er vanskelig å få pen når den først har fått brekkskader, vi har fremdeles hakk i granhekken hos foreldrene mine der noen gikk på ski over for 20 år siden... (ja, det var mye snø det året..)

marit sa...

Nydelige bilder! Jeg syns vinteren i år er helt topp, til tross for frosne vannrør...vi fikk til reserveløsning, så det blir ei durabelig strømregning!

Lo høyt da jeeg klikka på linken!!!
Ha ei flott helg:-)

9na sa...

Flotte vinterbilder altså... Men jeg er enig i at nå begynner det å bli nok... Her er det så kaldt i tillegg...

Mia Folkmann sa...

Sikke dejlige vinterbilleder! Her i Danmark er det så småt begyndt at blive lidt varmere, så vi (måske) kan komme af med noget af sneen. Forhåbentlig varer det heller ikke længe, før der kommer lunere vinde til Norge... :-)

lisa sa...

Du må jo bo midt i Winter wonderland!

lisa sa...

Og jeg glemte å si at bildene var så flotte. Spesielt likte jeg det med pipen stikkende opp av snøhaugen! Vakkert!!

Living next to me sa...

Hei
kan jeg spørre om noe litt på siden;O)
Jeg er lei halvgode bilder , etter hatt canon eos den gangen vi satt film i kamera , så har jag nå en enkel canon ixus 8015 , men ender jo med å bruke mobil kamra ,det er jo det som er i lomma. Men nå har jeg altså arvet noen kr og skal ut kjøpe et kamera og annet utstyr, som må være for en som ikke har all verdens tålmodighet til å sette seg inn i all verdens finulige duppeditter.For da ender det jo med at det blir liggene i en skuff.
Samtidig bor jeg et sted med flotte foto muligheter , med fugleresevat og historiske tufter rundt meg. Hva skal jeg velg som kan ta bilde av ferja langt der ute og fuglen som er i ferd med å bli kattemat ;O)
Om du har tid svare en amatør midt i ABC , OL OG SNØ .
Frida

Ida sa...

Jeg hørte noen gode og optimistiske tanker angående snødekket her vest på radioen i går. En av dem var at man slapp å klippe plenen, slik som du refererer til her. Også var den en som var så glad for at alt rotet rundt huset var dekket av snø. Det var så ryddig ute... Hehe. ;)

Flotte bilder! :)