tirsdag 27. april 2010

Ooooooooostekake!!

April og mai er de store bursdagsmånedene og i tillegg så kommer det jo mange konfirmasjoner og 17. Mai, så det blir kanskje noen timer med kakebaking rundt i de tusen hjem. Det er alltid kjekt å kunne diske opp med en god kake og denne ostekaken her, er frisk og god, ja nesten rene desserten:

OstekakeOst 2

Dette trenger du:

250 g Digestive kjeks
125 g smør

250 g kremost
3 dl rømme

1 pk Sitrongele
2 dl vann

3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

1 pk Bringebærgele
2 dl vann

En rund kakeform ca 26 cm + bakepapir. Jeg bruker Tine sin kremost mandarin/ ananas og du må ha to pakker av den. Noen foretrekker Kormo kjeks til bunnen, men det er smak og behag.

Slik gjør du: Legg bakepapiret over bunnlokket på kakeformen og fest så kakebunnen sammen. Bakepapiret skal være større enn bunnen og stikke ut gjennom formen. Knus kjeksene for hånd eller ved hjelp av en kjevle. Det kan godt være litt store kjeksbiter i blandingen. Jeg foretrekker å smelte smøret litt for jeg synes det da er letter å blande det med kjeksene. Ta kjeks/smørblandingen og fordel den jevnt utover kakeformbunnen. La den stå og stive omtrent 30 minutter.

Kok opp 2 dl vann og bland inn sitrongelepulveret. La dette stå og kjøle litt. Bland kremostene og rømmen og når dette er blitt til en klumpefri grøt, heller du opp i geleblandingen (sitron).Bland godt, men du trenger ikke å piske.

Pisk 3 dl kremfløte og en ts vaniljesukker til krem og bland dette forsiktig inn i rømme/osteblandingen. Hell alt dette over i kakebunnen over kjeksene og la det stå kaldt en god stund. (Gjerne over natten) Se etter at kaken står noenlunde vannrett i kjøleskapet ellers blir kaken litt rar i fasongen;)

Når ostekremen er stivnet koker du opp 2 dl vann og blander i gelepulveret (bringebær). La dette stå og avkjøles en god stund, men før det begynner å stivne, heller du det forsiktig opp i kakeformen over ostemassen. Sett kaken kaldt igjen minst et par timer til.

Når alt er stivnet, tar du en kniv som du forsiktig fører på innsiden av formen langs kaken. Så åpner du kakeformen og tar av ringen. Ta en litt bred kniv eller tynn/bred stekespade under kaken og hjelp den forsiktig over på et kakefat uten at bakepapiret følger med (dette er det vanskeligste i hele prosessen) !!

Kaken kan om du ønsker det pyntes med litt pisket krem, men jeg synes den er mer en fin nok slik den er! Nå er det bare til å nyte!!!Bilde 076

12 kommentarer:

Mokomoko sa...

Så bilde, hoppet over resten, kan den bestilles?

Sletch sa...

Eg e me:)

Anonym sa...

å herregud æ klare ikkje mer kake no :)) men den så steikanes god ut :))

skulle bare innom å si gratulerer med overstått 29. års dag :))

klem fra Bea (de smukkeste ting)

Fruen sa...

he he oooo er lenge til men tar gjerne ooooooooooooppskriften :=) takk takk så jo bare så god ut :)

Så får en ta suppekuren etterpå he he ....

ArneA sa...

Har allerede lagt inn en ønskebestilling hos kakebakerne i familien.
Respons:
Jeg kjøper musa så gjør du resten
sic.

Eva sa...

hvor er det bare en lækketr opskrift du har der.
knus Eav

Renathe sa...

Hvor har du fått tak i de musene? De var utrolig kule! :)

Petunia sa...

Musene på ostekaken er kjøpt hos Tous'r us. De har mange slike plastikk figurer som faktisk er så fine at de kan samles på. Blant annet har de noen hester og hunder som er nydelige og også noen riddere til hest som er dødsstilige.

Irene sa...

Jeg har brukt samme oppskrift (fikk den av en venninne som serverte den på "symøte", og vi spiste kake som gale), med sitrolgele .... himmelsk god, kan virkelig anbefales! Bringebærgele er sikkert også deilig! Skal lage den på fredag da jeg skal ha skikkelig lag på lørdag!

linsky sa...

Mmm, den skal prøves!!

linsky sa...

Nå står den i kjøleskapet!!!
Gleder meg til å spise den i morra. :)

Linda sa...

Denne kaken er kjempegod, gøy å lage og ser veldig fin ut...rene kinderegget:)