søndag 25. april 2010

SOL i Bergen

Fotosafari Denne helgen var vi lovet sol i Bergen, men det var ikke mye vi så til den… Den tittel så vidt frem i går ettermiddag og også i dag våknet vi til en ganske så grå og trist dag. Da fikk man heller gå på jakt etter andre ting som kunne lyse opp dagen for en…Sol 1

Denne skulpturen ligger ved Råvarden litt utenfor Bergen. Den heter faktisk “Sol” og er laget av multikunstneren  Finn Eirik Modahl.Sol 6 Den er bygget av hvit sement, glass, stål og ligger på en liten “øy” med grønt gress. Betongfundamentet selve “solen” står på er ganske stort og er kjemfint å klatre og leke på for unger (og voksne som ønsker å ta bilder;))

Sol 5 Lyset som er tent inne i selve kuppelen gir en kjempefin effekt og da spesielt på kveldstid. Bilder av skulpturen i sin helhet kan du se HER.  Tusen takk til min facebook venn, Petter, som visste hvor jeg kunne finne informasjon om denne “Solen” som jeg har kjørt forbi mange ganger og lurt på hva dette er for noe.

5 kommentarer:

9na sa...

Ja vi vil ha soOol!!!

Lisa sa...

Denne går jeg forbi hver dag, men har ikke tenkt så mye over hva den heter. Nå vet jeg det og neste gang jeg går forbi, i morgen tidlig på vei til jobb, så skal jeg se litt nærmere på den. Den er fin på vinterstid når den lyser opp når alt er mørkt, men jeg har mer tenkt på den som en snøball.
Den har liksom alltid vært her oppe i nærheten av der jeg bor, alltid hørt til her, siden den var her før jeg flytten hit.
Jo, den er nok egentlig litt vakker.

Gamleheksa sa...

Jammen kjekt å ha en sånn sol med på og av-bryter;) Denne var jo flott da, men vi har hatt masse av den andre sola i helga og klager ikke over det heller :) Syns jeg leste et stad at Brann gjorde det bra, så da er det kanskje ikke så nøye med været likevel....

ArneA sa...

Solen spiller vel ingen rolle så lenge Brann vant

Anonym sa...

Lyset i solen varierer etter hvor mye strøm naboene bruker.... for til mer strøm de bruker til sterkere lyser solen....