lørdag 15. mai 2010

Ugift

Bokfink

Bokfink

En av våre mest vanlige trekkfugler. Den kommer tilbake hit i mars/april til glede for oss som liker fugler. Det latinske navnet er Fringilla coelebs. Coelebs kan vi oversette med ugift og dette navnet kommer muligens av at hannen vender tilbake hit et par uker før hunnen! 14 dager som ungkar og spillemann! På bildet her ser dere en hannfugl. Hunnen er litt mer nøytral i fargene. 

Bokfinken hekker på de samme stedene år etter år og eggene legges fra april til juli. I gode år, kan bokfinken få to kull i løpet av sommeren med 3-6 egg her gang.  Det er travle tider for dem nå. Bokfinken synger nydelig og du kan lytte ved å trykke HER. (Trykk på notetegnet)

6 kommentarer:

Bjørg47 sa...

Det er veldig moro å 'kunne' noen fuglers sang, ikke alltid kan man se dem, Har lært meg noen, og gleder meg til jeg kan komme ut i skogen igjen og sitte og bare lytte. Siden jeg fortrinnsvis går alene, så hører jeg også mer. Men også fra her jeg bor har jeg bokfink, rødstrupe, spurv og kjøttmeis, samt skjære og kråke. Så jeg skal ikke klage. Når rødstrupen setter igang tidlig, tidlig på morgenen, da blir dagen fin. Ha en fin helg.

Gamleheksa sa...

Herlig lite krabat og nydelig bilde.

God 17.mai-helg til deg og familien:)

Annettes space sa...

Det er en smuk lille fugl og den synger så dejligt insisterende, man er aldrig i tvivl om en bogfinke i nærheden.
Det er desuden et positivt træk at hannen gør hele forarbejdet før æggene skal lægges og klækkes :-))
Ha en dejlig søndag ....

Tofo sa...

Nydelig bilde!

Ønsker deg og dine en riktig god 17. mai:)

lisa sa...

Vakkert bilde, Petunia! Hvordan klarte du å komme så nærmt. Har du kjøpt deg ny telelinse?

Petunia sa...

Fuglen var litt svimmel! Den hadde nok flydd rett i en vindusrute eller noe slikt. Den klarte bare å bakse litt med vingene. Men den kom seg etterhvert og stakk etter jeg hadde tatt noen bilder.