tirsdag 22. juni 2010

Blodgiver hund

Blodgiver 1 Jølle er blodgiver hund! Det vil si at når en annen hund har mistet mye blod eller av en eller annen grunn trenger nytt blod, så blir vi ringt etter og må hive oss i bilen og reise opp til dyreklinikken vi bruker. Han har gitt blod noen ganger nå  i løpet av de to siste årene og i dag fikk vi en ny forespørsel. Denne gangen var det en annen klinikk som trengte blod, men vi vil gjerne hjelpe så sant det passer med jobb og så videre.

Jølle elsker å gå til dyrlegen! Det er nesten det kjekkeste han vet.  Her er han universets midtpunkt og litt barbering og stikking her og der, er verdt all kosen. Han vet så inderlig godt at her er det han som er hovedpersonen, helten og “redderen i nøden”! Jeg tror han nyter hvert sekund. Selv om han noen ganger sjangler ut og sover det meste av dagen etterpå.

Nå blir det skiver med leverpostei på til kvelds for godgutten! Leverpostei for alle pengene!

 

Blodgiverhund 1

Blod 3Har du hund, kan du jo høre med dyreklinikken du bruker om de trenger blodgiver. Hunder har 6 forskjellige blodtyper. To av disse blodtypene kan være problematiske, men hunder er ikke så avhengig som oss mennesker å få riktig blodtype.  Det er ikke noe system/register for hunder som gir blod i Norge i dag. De lagrer ikke hundeblod, men det hender de trenger blod etter bilulykker og operasjoner og slikt. Jeg spurte hos vår dyreklinikk om de hadde noen ordning for å kunne gi blod. Det hadde de ikke, men siden jeg spurte, ville de gjerne ha oss på en liste.  Jølle måtte gjennom en grundig helsesjekk for å bli godtatt som blodgiverhund. Dess flere  hunder på den listen, dess flere er det å spørre… Tenk om hunden din skulle trenge blod en gang?

19 kommentarer:

Line sa...

Det skulle jo absolutt vore eit bedre registreringssystem for blodgivarhundar, noko ala det vi mennesker har. Sjølv hadde eg ikkje høyrt om det før eg las om Jølle. han gjer i alle fall ein fabelaktig innsats og fortjenar all kosen som følger med og enno litt til:0)
Nytt fotosafariinlegg hos meg!!
Gi Jølle ein ekstra kos frå meg...

Marit sa...

Hurra for livredderen Jølle!

Bobby sa...

Hej vacker hund ni har! Fler borde vara som Jolle!!
//Bobby:-)

Frøydis sa...

Jølle er rett og slett en fantastisk hund! :)

Anne sa...

Tøffingen!! men dette visste vi jo vi som har fulgt deg en stund :-)

Tror jammen du har reprise tid her inne jeg Petunia, he he men slik er det vel på de store kanaler sommerstid.

Eva sa...

Det har jeg aldrig hørt om før. Hurra for den tapre hund, der elsker dyrlæger, og redder andre hunde i nød.

Mitt hvite hus sa...

Så bra... dette skal jeg undersøke om ja... det er jo så godt at man kan være med å prøve å redde en annen hund ...

skjønne vovven-.--- så klart han fortjener en leverpostei skive etter en slik dag...
Ha en fin St hans feiring..
O=)

Gamleheksa sa...

Jeg er så imponert over han som liker seg så godt hos dyrlegen. Det er liksom ikke helt min erfaring med hunder. Kjente en som begynte å skjelve når det ble tatt av i en bestemt rundkjøring 15 km unna. Da var det fare på ferde.

Go'bit og klem til Jølle fra meg.

Mia Folkmann sa...

Jeg synes, at det er meget, meget flot, at Jølle giver blod, og han er dygtig, at han gør det med glæde ligefrem... :-)

Annettes space sa...

Så skønt at Jølle nyder turene til dyrlægen og at aflevere en portion blod. Jeg ved slet ikke om sådan noget findes i Danmark, men får jeg hund engang vil jeg undersøge det.
Både du og helten Jølle må have en dejlig dag :-))

9na sa...

Flinke Jølle altså!!! klem til ham fra meg.

lisa sa...

Så fint å vite! Mine foreldre sin hund døde på operasjonsbordet for et par år siden. En blødning de ikke klarte å stoppe med en gang. Veterinæren kjørte hjem og hentet sine egne hunder, men Laika var ikke til å redde.
Slike ting skjer jo dessverre av og til, men jeg vet også at det stort sett går bra og det er fint å vite at det finnes blodgiver hunder.

Nå er det sommerferie for alle pengene her. Jeg skal ha fri i 6 uker og ungene kommer hjem hvert øyeblikk. Bare kjenner så godt dette skal bli.
Jeg kommer nok til å følge med på bloggen din på våre feriereiser, men vet ikke om jeg får kommentert pr iPhonen... er ikke så dreven der.
Ha en strålende fin sommer. I morgen setter vi nesen mot Italia og siden Frankrike før de siste tre ukene skal tilbringes på hytten. Det blir nok noen dager hjemme før jobb igjen også.
Men dette er første sommeren vi ikke har dyr, så det er så uvant og ikke måtte planlegge dagene så veldig og få plassert hund der og katter der og undulaten ett eller annet sted.
Ha en flott sommer, Petunia!

anne - moseplassen sa...

så flott! Har ikke tenkt over at hunder også trenger blodoverføring av og til.
Impnert over at dere har fått han så trygg på dyrlegen, godt jobba!

Småbyliv sa...

Fantastisk - heia Jølle! :o)

Jorids BestemorBlogg. sa...

Druene er søte og fiolene er blå.
Og Jølle er en flott hund,
og du Petuna like så;)))
Håper dre har en super duper Midsommeraften!!!
Klem fra ei beundrerinne i Trønderlag,JORID!!!!!

Bente bm-foto sa...

jøss- det viste jeg ikke. Så utrolig bra.
Kan ikke skjønne at mine to små kan ha noe blod å gi bort- men dette skal jeg spørre om neste gang. Kan jo hende at det kommer inn en annen liten venn da. Takk for tips!

Anette sa...

Hvor er han sej! Dejligt at kunne hjælpe andre!

Melusine sa...

Så flott at han er blodgiver! Jeg var ikke klar over at dyr også kunne være det, men det er jo logisk med tanke på at de også trenger blod etter en operasjon for eksempel.

Mjau til Jølle fra mine to puser :)

Ang. kommentar du hadde på mitt "Åpen" innlegg:

Da jeg startet bloggingen var jeg veldig anonym, men har begynt å vise meg litt mer etterhvert. De siste dagene har jeg overgått meg selv og postet ikke mindre enn tre bilder av meg selv :)
Jeg er enig med deg i at det er kjekt å ha et ansikt å feste navnet på, men også med det du sier at det kan sette en demper når jeg skal skrive om noe som opprører meg. Likevel tenker jeg at det jeg skriver skal jeg stå for og at jeg like gjerne kunne sagt det til noen irl.

Ha en fin kveld!

Skautrollet sa...

Så flink han er, Jølle. Imponerende tålmodighet. Flott at dere står parat når andre trenger det. Det kan jo være det som skiller liv og død når uhellet er ute. God sommer til dere, fra Mini-Jølle, Maiken og meg.