mandag 11. oktober 2010

YR VS STORM

Alle klager over været, men ingen gjør noe med det… Å ”spå” været, må være Norges mest utakknemlige jobb. Vi blir jo aldri fornøyde. Noen vil ha sol og andre vil ha regn. Mange vi ha masse snø, mens andre hater det. Og stakkers den værmelderen som ikke sa noe om at det kom til å snø hele natten da vi stod der og måtte måke hele gårdplassen for å ut bilen neste morgen.. Den personen var ikke verdt mye i våre øyne…

I forrige uke gjorde jeg et lite eksperiment. Jeg fulgte med på YR og STORM sine nettsider for å se hva de melte for akkurat her jeg bor og så noterte jeg ned været slik det var hver dag (ca kl 15:00). Under her kan dere se hva Yr meldte (venstre kolonne) og hva Storm meldte (høyre kolonne). I midten kan dere se hvilket vær jeg faktisk hadde og bildene mine taler nok for seg selv også….

MANDAGMandag 1

Mandag

TIRSDAGTirsdag 1

Tirsdag

ONSDAGOnsdag 1

Onsdag

TORSDAGTorsdag 1

Torsdag

fREDAGFredag 1

Fredag

LØRDAGLørdag 1

Lørdag

SØNDAGSøndag 1

Søndag

Om uken starter dårlig med regn og det som verre er, så ble slutten av uken mer enn man kan forvente seg på denne tiden av året. Nå kan dere jo gjøre dere opp deres egne meninger om hvem som vant denne lille konkurransen; Yr eller Storm… Min erfaring er i alle fall at YR melder litt dårligere vær enn det blir og STORM melder litt bedre vær enn de faktiske forhold, så jeg pleier å tenke at da blir det slik midt i mellom – eller; Jeg rett og slett stikker en tur ut og ser etter selv!! En ting er i alle fall sikkert; Det er definitivt høst!

10 kommentarer:

sigrid sa...

Stilig observasjon..
Og mega flotte bilete :-)

god natt!!

9na sa...

Smart! Veldig morsomt blogginnlegg!

ArneA sa...

Det finnes også pent.no.
I alle år har vi ventet på temperaturoversikten på p2 0805 før vi gikk ut av sengen.
Nå har NRK fjernet dette innslaget og vi må bruke det digitale termometeret på kjøkkenveggen. Det er mest pålitelig akkurat nå, og hva vet vi om det som skjer i fremtiden (kort eller lang sikt)?
Lev NÅ

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Det der samsvarer godt med erfaringene her også. Vi bønder er jo ganske intense til å følge med på været også da:)

Bjørn-Erik sa...

Fantastisk morsom billedserie du har her. Så kjekt at noen visualiserer det mest brukte samtaleemnet i landet vårt.

Flott bilder Petunia :)

Anette sa...

Jeg tenker akkurat det samme. Jeg sjekker været på pent.no Der stemmer det meste bortsett fra vindstyrken. Da må jeg på yr for å få det beste varselet:) Nydelige bilder forresten :)

Livsnjutaren sa...

Verkligen vackra bilder, Ja hjärtat du såg hos mig har jag gjort själv. Jag använde material från skogen och trädgården. Är så roligt att skapa;)

Petrine sa...

Hei !
Eg blei så oppslukt av alle dei flotte bilda dine at værmeldinga gjekk meg hus forbi :)

Ønsker deg ein fin kveld:)

Ida sa...

Det ser ut til at Yr er litt mer nøktern, mens Storm er mer optimistisk. Jeg pleier å følge med på Yr. På den måten får man stadig positive overraskelser... ;)
Flott illustrert innlegg med flotte bilder! Herlig du. På mange måter! :)

Petunia sa...

Det er min erfaring også, Ida!