tirsdag 28. desember 2010

Og alle hjerter gleder seg…

Av min tante fikk vi til jul noen små hjerteformede créme brulee skåler. Siden jeg jeg tror jeg har spist nok den nærmeste måneden og ikke akkurat har lyst til å lage noe søtt på veldig lenge, fant jeg ut at skålene passet perfekt til noe annet, søte som de er!! Bilde 100810 253Bilde 100810 254Bilde 100810 309

Bilde 100810 326

Bilde 100810 329

Blandet i fettet puttet jeg i det beste av alt det de små fuglene kan ønske seg; Peanøtter (usaltet), nøtter, havregryn (lettkokte), jordnøtter, solsikkefrø, kokusnøtt, fuglefrøblanding, rosiner og diverse annen tørket frukt. Nå henger de små hjertene ute i Petuniatreet mitt til glede for fuglene og til glede for meg! Man kan trygt si at alle hjerter gleder seg!!

24 kommentarer:

anne - moseplassen sa...

hey! sånne høye hjerteformer har jeg også lyst på! prøvde å bruke pepperkakeformer men de ble for tynne og herligheta brakk.

Nydelig :)

Og god jul forresten, om jeg ikke har husket på å si det alt :)

Qehenne sa...

God Jul!
Det ble sikkert veldig snadder for fuglene som besøker Petuniatreet ditt. Tror jeg må lage meg en fuglestasjon litt nærmere kjøkkenvinduet her hjemme også. Slik at en kan få noen blinkskudd med kameraet.
Ha en deilig romjul.

9na sa...

Nydelige! Flott bruk av hjerteformer!

Berit sa...

Kan godt forstå at de småfugla er fornøyde; ikke bare får de favoritt maten sin, men den har til og med blitt julepynta!
Og som vanlig får vi sjå supre bilder!

SoF sa...

Men Petunia....Vilka vackra bilder på Blåmesen.

Jag njuter och gläds över det som du bjuder oss på, vi som tittar in här.

God fortsättning!

Rimkogeren sa...

Tak for din kommentar :-)
Vi fodrer også "vores" mange småfugle, æbler, frø, brød vendt i varm margarine og fedt. Det er meget populært og giv dem masser af kalorier.

hobbyvimsa sa...

Takk for tips!!nydelige bilder du har tatt.ha en fortsatt fin jul:=)Klem Linda:)

Lise sa...

Nydelige bilder og fantastisk ide :)

Øyvind sa...

Fantastisk, det var en kjempegod ide! Småfuglene hjerter deg nok nå ja. :)

Lindaen sa...

Så fint!!

Anne sa...

Hærlig!! og av hele mitt hjerte skulle jeg ønske meg å hatt litt mer energi og tid til slik småpussel som dette, men selv ikke de få stundene i jula hjelper på, stadig noe å fylle den tia med.

Litt jobb også i romjula jeg vettu, men egentlig er det litt ok også, for jula er nå bitte litt oppskrytt synes jeg. Men kliper meg fast her og holder ut, he he Lut lei all mat også faktisk, savner litt sultfølelse ja!!

Flottere vær og temp har blitt her da, så litt turer ut i friluft blir det jo.

Håper du har kjekke dager du min venn, og varm varm romjulsklem til deg vennen.

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Herlig. Klart det må være flott det vi henger ut også, ikke bare godt:)

Havfruen sa...

Dette var jo råsmart:) Lekkert ble det også. Tror de fleste av oss får i oss i det meste laget av mat i jula. Da kan man jo tenke på småfuglene:)
Fortsatt god jul:)

Linda sa...

Kjempefine former! God ide :-)
Jeg pleier å kjøpe slike fettkuler, men dette var mye kjekkere. Tror også fuglene er mer fornøyd med denne maten :-)
Hilsen Linda - din nye følger

Skautrollet sa...

Så fine hjerter. Jeg lager noen praktiske halvannenlitere, jeg, men disse hjertene var jo bare kjempefine. Hvordan får du til lyset, skarpheten i fuglebildene dine?
Mine blir bare uklare og litt triste i fargene.

Mia Folkmann sa...

Sikke en sød idé. Jeg er sikker på, at fuglene er glade for den også... ;-)

lisa sa...

Å, Petunia så fint innlegg! Du er en sann fuglevenn og jeg skal lage noe slikt i morgen. Jeg tenkte å bruke muffinsformer. Kan jo bare rive papiret av etterpå. Eller kanskje sandkakeformer er bedre? Hvordan fikk du det ut av formene? Brukte du folie i mellom eller bare smurte du godt?

Petunia sa...

Skautrollet!

Jeg tror jeg bare har gode lysforhold her. Ingenting som stenger foran vinduet av trær, hus eller fjell. Ja, bortsett fra petuniatreet da. Tidlig på dagen og litt ut på ettermiddagen sliter jeg med lysforholdene jeg også og det er da stjertnmeisene kommer - naturligvis! I 2- tiden får jeg solen inn fra siden og da er lysforholdene helt perfekt!Bildene er tatt gjennom ruten og fuglene er toppen 60 cm fra meg, så det er nok derfor de er så skarpe. Men ikke spør meg om slike tekniske delaljer om iso og ting og tang; Hakke peiling;)

Lisa!

Muffinsformer går helt sikker bra om du ikke fyller dem for full. De har jo en tedens til å helle over til en kant da. Sandkakeformer går i alle fall greit. Jeg pensler formene med litt av det smeltede fettet før jeg blander fett og frø/nøtter osv. Lar det hele stå og stivne natten over og setter formene i et varmt vannbad. Da løser de helt fint fra formene og det blir lett å få de ut.

Emerald Raptor sa...

Virkelig fine bilder! Likte spesielt godt det nest siste. Med den ene fuglen som koser seg med maten og den andre som suser forbi.

Kvasthilda sa...

Åh, vilken bra idé! Fåglarna är nog jätteglada nu!
Vad härligt att få se solen också., Här dröjer det mins en vecka till innan den visar sitt gula ansikte!

Melusine sa...

Hvilken glimrende idé å lage godteri til fuglene i stedet, så kan du heller ta dem frem senere for å lage créme brulee når du får lyst på noe søtt!

Det siste bildet er praktfullt :)

Maria sa...

Mine små ville ikke ha det ifjor. Mon tro hva galt jeg gjorde.... Jeg brukte oppskrift fra KK, lagde fine fettkranser, samme fyll som du og ikke en fugl satte seg, for ikke å snakke om å danse som din gjør det. Nei, hos meg er det 2 ting som går unna - solsikkefrø og peanøtter. Maisebollene blåser de fullstendig i. Men nå ble jeg revet med hva maten gjelder - bildene dine er fan-tas-tis-ke!!

Anette sa...

Så lurt! Du er en ekte fuglevenn <3

Helga Sofie sa...

Oj, se hva jeg slumpet innom - herlig :-D
Og kjempegodt nyttår til deg, Petunia (om jeg har sagt det før: en god ting kan ikke gjentas for ofte...)
Klem