tirsdag 19. april 2011

FOTOREGEL # 1

Ugle Dere vet hvordan det er! Dere skal bare en liten tur ut og tenker at dere ikke kommer til å trenge og ta kamera med. Lite sannsynlig at det dukker opp noe å ta bilder av… Og naturligvis!! Foran deg på stien hopper et lite ekorn som galant smetter opp i nærmeste tre, snur seg, lener seg litt forover og skotter nysgjerrig ned på deg og hunden 2 meter unna .. Bare så synd at kamera ligger igjen hjemme 800 meter nede i bakken. Jeg burde ha lært etter alle de gangene med lignende situasjonene, men neida. Madammen liker å reise lett.. Nå er det slutt. Jeg skal ikke gå til postkassen en gang uten å ha kamera med meg. Jeg har herved laget en fotoregel som jeg vil prøve å leve etter.. Man vet jo aldri når et godt motiv kommer til å dukke opp…

FOTOREGEL # 1: Legg ikke ut på tur uten kamera.

Naturligvis har man ingen garanti for at bildene man tar blir bra selv om man har kamera med seg hele tiden. Slik som dette bildet over her med kattuglen. Jeg var ute tidlig en morgen og luftet Jølle før jobb og der satt den på en skorstein i nabolaget. Det var enda litt mørkt og tåken hang tykk i bakgrunnen, så det var ikke så lett å få tatt et godt bilde. Derimot er det akkurat dette jeg vil frem til.. Det å fange øyeblikket! Ja, selv om bildekvaliteten ikke er helt topp, så gir det meg noe å ha tatt dette bildet, fått “beviset” på at jeg så denne uglen den morgenen. En dag klarer jeg kanskje å få et skikkelig blinkskudd også. Det gjør jeg i alle fall ikke hvis kameraet ligger hjemme…

21 kommentarer:

Ellen sa...

Utrulig kult bilde!!!

Jeg synes dette var litt av et blinkskudd jeg da! Og så synes jeg det var akkurat så mørkt og "skummelt" som det måtte være... Helt passende til en ugle...

sigrid sa...

UHU-så flott eit bilete..

Ynskjer deg og dine ei herleg Påske!

mvh Sigrid :-)

Koh-I-Noor sa...

Det forstår jeg så godt, kære Petunia. Men er det ikke også vigtigt at opleve nu'et og nyde det, frem for altid at hive kameraet frem? Det synes jeg! Lad kameraet blive hjemme og nyd det, du oplever uden at se alt gennem kameralinsen :)

frk ma sa...

Særlig etter at jeg begynte å blogge, bli med på Himmelsk & følge deg ;)...ser jeg flere og flere motiver. Men det blir litt "heavy" å alltid ha med speilrefleksen. Mobilen er god å ha, og det blir ikke så verst bilder med den heller! Fortsatt fin påske, vi blogges nok til fredag :)

RuneE sa...

Jeg foreslå et lite tillegg til din regel:

Det beste kamera er det du har med deg!

Jeg har tre Canon speilrefleks, men den jeg har "alltid" med meg er en hending Canon Powershot G11. Derfor er bildene i tre av de fem postene jeg har fremme på bloggen min akkurat nå tatt med det siste :-)

Men jeg skal villig innrømme at jeg hadde ikke klart en slik ugle som du har funnet!

God Påske til deg og dine ;-)

Petunia sa...

Uglebildet mitt er tatt med et lite kompaktkamera Panasonic TZ5. (ca 30 m avstand) Jeg gidder ikke ta speilreflekskameraet med meg hele tiden. Jeg liker å reise lett, som jeg skrev!!

Koselig koselig sa...

Ja denne har jeg også vært med på noen ganger. Å så irriterende! Burde ha et lite kompaktkamera for sikkerhets skyld, ikke sant?!
Mobilen min er til å ringe med, ikke fotos ;) hehe...

Uglebildet ditt var kult da, skummelt!! !uhuuuu

god påske :)

Line sa...

Eg synst bildet var kjempeflott eg, Petunia:o)
Enno meir imponerande når bildet faktisk er tatt på så lang avstand!! Du får verkeleg fram morgenstemninga...og ein sansar både skodda og tussmørket:o)
God påske til deg og dine!!
Klem Line

fjällripan sa...

Jag känner igen det där :) det händer nästan alltid något speciellt när kameran är hemma, så jag försöker att alltid ha den med:)

Ha det bra!

hobbyvimsa sa...

Heisann!!

Ja lurt å ha kamera i nærheten...

Syns du hadde tatt et nydelig bildet,fikk l.itt harry potter stemning jeg:)

Ha en fin påske:)

Klem Linda:)

Anne sa...

He he, har lært jag faktisk, og går sleden en lenge tur uten kamera, men UGLE!! har jeg ennå ikke fanget desverre :-( Hadde en i et tre like utenfor huset her en vinter, men så ropte jeg på sønnen, og da han viste seg i døra, ja da flaug den gitt.

Ikke hyttetur på deg i år??? vel, bare hjemme her i alle fall, en må passe litt fortet den som har en litt småvilter 17 åring du vet.

Varm klem til deg snuppa!!

Med kjæleik til livet sa...

ja det er så viktig - aldri tur uten kamera ;)

også til postkassa .....

og kor artig med ugla ---- vi hadde ei i garasjen vår i vinter --
og eg hadde IKKJE med med kamera ;(

klems fra monika
ps. kjører du afterski i påsken i år også ;))

Kristine sa...

Det var et riktig flott og mystisk bilde. Petunia. :D

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Åhhh, du har så rett. Tenk hvor mange ganger jeg har opplevd det samme. Øyeblikket er der, men ikke kameraet. Og er du fotogal, så gjør det fysisk vondt ;)
Virkelig blinkskudd å knipse ei ugle sånn!

SoF sa...

Instämmer - kameran skall ALLTID vara med. :)

Ugglebilden är jättefin, vilken lycka att lyckas fånga en på bild. De är ju så vackra.

Varma kvällshälsningar!

Berit sa...

Dette var en bra regel- og bra illustrert! For egen regning legger jeg til at det er lurt å lese bruksanvisningen, gjerne nøye... Jobber med saken i disse dager, det er gudsjammerlig kjedelig, men håpet er at jeg skal få et større spekter å spille på etterhvert.

Tinkerbell ... sa...

WOW!!!
Förstår att du är helnöjd med denna bilden ...
Så nära har jag aldrig kommit en uggla. Well done!!!

Hønemor. sa...

Ah, godt sagt og en regel alle burde følge!
Selv la jeg igjen kamera akkurat den dagen er sverm med sitron sommerfugler inntok hagen til mine foreldre.. aaaargh!

Gunsside sa...

Skikkelig scoop det der Petunia !
- og jeg er så enig, kjipt å glemme/ ikke ha med kamera, da kan du være sikker på å se DET beste motivet ever !!

Ha en god råske ;)

Sommertid sa...

Så sant. Den her fotoregelen liker jeg. Syns du virkelig har fått fanget uglen jeg .
Siden jeg ikke klarer å bære så mye med meg når jeg er ute på tur, så tok jeg hensyn til det når jeg valgt ny mobil. Et bra kamera på mobilen var et must. Så får touch screen og andre apps være på andre mobiler...
Ønsker deg en fin påske !

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

Jepp! Viktig huskeregel : ) Der minnet du meg på noe! Og jeg hadde faktisk kamera med meg til jobben forleden dag, og det kom jammen meg til god nytte! Men, isj, jeg hadde hatt bruk for den lange linsen som lå igjen hjemme!